23 februari 2017

Fin middag i fint sällskap på fin plats

Idag har jag varit trött, fick till och med gå och lägga mig en timme mitt på dagen när jag inte kunde hålla ögonen öppna längre. Jag kom på att jag har haft aktiviteter inbokade fyra kvällar i sträck och nu är uppenbarligen min energinivå på noll. Det är energikrävande att ha kul, speciellt för en introvert:-). Mina energiska fyra dagar kröntes med middag tillsammans med mina fantastiska vänner Helen och Anette på restaurangen Celeste som ligger i det berömda hotellet The Lanesborough i Hyde Park Corner.

Vi beslöt oss för att träffas en timme före middagen på en av hotellbarerna som heter The Library och mycket mysigare kunde det inte bli, speciellt inte när en musiker började spela piano bredvid oss.
De snålade inte på snacksen när man beställde ett glas vin.

När klockan blev sju gick vi till restaurangen och kunde inte annat än imponeras av inredningen, så fräsch och vacker med lite grekiskt stuk.
Var sitt glas Tattinger champagne ingick i dealen som jag bokat, inget billigt prosecco eller cava här inte:-)
Skål!
Innan de "riktiga" rätterna kom in fick vi tre olika amouse bouche. De serverade också bröd och ett fantastiskt fluffigt smör med röksmak. Det är nog det bästa smör jag ätit någonsin.
Jag beställde grishuvud till förrätt som formats till en kaka och fritterats. Jag antar att rätten bestod av olika delar från grishuvudet. Det var jättegott.
Huvudrätten var en uppiffad kåldolme fylld med kött från vilt och som serverades med bland annat selleripure.
Man skulle aldrig ha trott att man skulle bli så mätt men det blev jag. Eftersom efterrätt ingick i priset så beställde jag en "pralinmjölkchokladglass". Jag skulle ha föredragit mörkchoklad men tycker man om sött så var den perfekt.
Vi avslutade middagen med kaffe och fick en chokladboll som innehöll olika sötsaker när man knackade upp den att dela på. Det var verkligen en fantastisk middag, med fantastisk service och i en fantastisk miljö. Anette sa att det var den bästa måltiden hon någonsin ätit i London och hon har ätit på många ställen. Vi var alla tre verkligen nöjda med hela upplevelsen.
När vi ätit klart var kl 22 och vi beslöt oss för att ta en sista drink på en välgömd pub i närheten, The Grenidier. Jag har varit dit ett par gånger med Steve och tycker den är mysig. Vi satt kvar tills puben stängde och sedan var det bara att ta två tunnelbanetåg och en buss hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...