4 februari 2017

Dans, kompishäng och pulled lax

Lördag igen, jippee, även om den är grå och lite ruggig här i London. Det regnade när jag släpade mig till min dansklass i arla morgonstund men det hade slutat när jag var klar.

Min hektiska vecka fortsätter både i nöjets och arbetets tecken. Igår levererade jag två stora projekt så nu är det bara ett stort projekt kvar (som jag vet om) som ska in på onsdag.

Igår var jag på en dansshow tillsammans med Carina som hette Sadler's Wells Sampled (kolla gärna länken för där visas ett kort videoklipp av de danser som presenterades). Sadler's Wells är en dansteater i Angel och igår kväll kunde man se uppvisningar av många olika danser, allt ifrån tango, flamenco, hip hop och stepp till klassisk och modern dans. Teatern var fullproppad och publiken exalterad. Det var grymt bra och någon som lämnade ett extra starkt minne var en kille i hip hop-gruppen som böjde sig bakåt i en "brygga" men benen var ännu i luften. Är det ens möjligt?!
På torsdag eftermiddag åkte jag ända till stadsdelen Hackney för att träffa min turkiska kompis Mert. Vi har inte setts sen i somras. Ibland går bara tiden så otroligt snabbt att man inte hinner med. Jag är inte så ofta i Hackney (är inte exakt superlätt att ta sig dit) men det är kul att besöka nya områden i London. Vi gick runt i området en stund och sedan satte vi oss på en pub och gick igenom allt som hänt i våra liv det senaste halvåret. Jag åkte tillbaka vid 19-tiden men kom hem först vid 22 på grund av tågbyten och sena tåg. Det tog 45 min när jag åkte TILL Hackney.
I veckan gjorde jag en god rätt, Pulled lax med rostade grönsaker. Jag hittade receptet på den här bloggen. Ni hittar receptet under bilden.

Pulled lax
(4 port)

600 g laxfilé, hel bit

Marinad 

½ dl krossade tomater
2 tsk chipotlepasta
1 msk flytande honung
1 msk malen spiskummin
rivet skal och saft av ½ citron

Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop såsen och ställ kallt. Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda ingredienserna till marinaden och bred på laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min (jag tillagade grönsakerna bredvid under samma tid). Dra isär laxen med en gaffel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...