12 februari 2017

Dålig mat och bra mat

God kväll i stugorna, hoppas ni har haft en skön helg. Det har vi haft här. Idag åkte Steve och jag ut till Kingston, bara för att, i några timmar. Det första vi gjorde var att äta en English Breakfast med korv, ägg och annat gott. Den slog dock inte frukoststället som finns här i Wandsworth men det har tyvärr stängt på söndagar.

När jag drack mitt morgonkaffe så satt Busen och tittade på mig på andra sidan datorn och tillslut började han hänga över skärmen. Han ville väl att jag skulle sätta på lite kattvideor:-)
Fredag och lördag har gått i ätandets tecken, fredag sämre än lördag.

På fredag åkte jag och två kvinnor som jag lärt känna i SWEA, Cecilia och Angela, till Balham för något som kallas "Supper club" som är någon slags matsamarbete mellan olika företag. Den här gången gällde samarbetet ett par tjejer som har den jättepopulära instagram-kontot londonfoodbabes där de äter sig genom London och restaurangen Brother Marcus. Menyn var fast och gick i sydamerikansk stil. Efter att ha ätit oss igenom menyn så tyckte Cecilia, Angela och jag att det kanske inte var det smartaste att ha en engelsk restaurang att göra sydamerikansk mat.
I den förbetalda menyn ingick en fördrink och vi valde alla Pisco Sour som var lika sur som  vi ville ha den.
Jag, Cecilia och Angela.
Den första av de fyra rätterna var en vegetarisk sak med avocadopure, quinoa, bönor och lite ditt och datt. Det var en väldigt vacker rätt men smakade absolut ingenting, dessutom var den kylskåpskall så ännu mer smaklös. Vi försökte salta och peppra men det hjälper inte mycket då det stannar kvar på ytan. Det skulle inte ha sett så aptitligt ut heller att gegga ihop allt.
Efter en evighetslång väntan fick vi den andra rätten, tonfisktartar och några såspluppar, lika smaklös den tyvärr. Nu hade saltet börjat ta slut vid vårt bord för våra 3 bordsgrannar hade också använt saltkaret flitigt.
Ytterligare en lång väntan till den tredje rätten som var bättre, iron steak (luffarbiff på svenska) med chimchurrisås, även om mina kompisar tyckte att såsen inte alls smakade rätt. Den serverades med smaklöst, överkokt ris. Jag äter ju inte ris men tog en liten smakbit. Efterrätten glömde jag fotografera, churros med två olika chokladsåser, en med mörkchoklad och en med kaffechokladsmak. Jag sket i churrosarna som de andra tyckte var för sega men smakade lite av chokladdipparna som var helt ok. Det bästa under kvällen var nog det röda vinet och drinken och eftersom servicen var sååå långsam så hann vi beställa in ett par flaskor och ytterligare var sitt glas rödvin innan kvällen var över.
På söndag var jag på sen lunch tillsammans med Cecilia och Björn (Steve låg hemma i förkylning) och den var av helt annan kaliber. Vi gick på ett japanskt BBQ-ställe i Holborn som heter Kintan. Det gjorde inte saken sämre heller att de flesta kötträtterna var happy hour. Det man gör på ett sånt här ställe är att man beställer in det kött man vill ha (samt andra sidorätter) och så grillar man själv på en liten grill i mitten av bordet. En jättebra ide för då äter man inte så snabbt, perfekt för mig som har en tendens att sluka maten, nu måste jag vänta tills köttet är grillat.

Första omrången ...
... andra omgången. Köttet och såserna var fantastiska och vi åt, åt och åt:-)
Hit vill jag absolut igen och då måste Steve komma också, han gillar sitt kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...