29 april 2017

På matresa från Sverige till Korea

Så är helgen äntligen här. Det har varit en fullbokad vecka med bokklubb på tisdag, SWEAs styrelsemöte på torsdag och sedan två kvällar med kompisträff och middag.

Igår gick vi på koreansk restaurang tillsammans med våra kompisar Sofia och Kim. Restaurangen, som heter Jin Go Gae, är den enda i London med riktiga kolgrillar. Restaurangen ligger, som Kim sa, mitt i ingenstans i stadsdelen New Malden, men den är verkligen värd promenaden.

Sofia och Kim hade varit här tidigare så vi lät dem beställa de flesta av rätterna. Vi började med olika syrade inläggningar och rått, fruset, nötkött (uppe till vänster) som alla smakade fantastiska. Som måltidsdryck beställde vi det koreanska risvinet Makgeolli. Det är inte särskilt starkt utan väldigt fräscht och lite syrligt.
Makgeolli
Till huvudrätt beställde vi in 3 olika kött samt svamp som servitrisen grillade på vår egen grill. När köttet var nästan klart klippte hon det i lämpliga storlekar med en sax och vi åt det sedan i salladsblad tillsammans med olika såser och tillbehör. Det var fantastiskt gott.
Vi provade också Soju som är koreansk risvodka som är mycket svagare än vanlig vodka. Lika bra att gå all in när man nu än gång befinner sig på en riktig koreansk restaurang. Hit vill jag absolut gå igen, inte var det dyrt heller.
I torsdags träffade jag min kompis Cecilia på fördrinkar och middag. Vi började på 60-, 70-talsbaren Lounge Bohemia i stadsdelen Rotherhite.
Det fanns många spännande drinkar att välja mellan men det stod aldrig vilken alkohol som de innehöll utan om man ville vara på den säkra sidan så fick man fråga servitrisen.
Jag började med en "Feed me" som serverades i en äkta köttätande växt.
Cecilia valde "Into the woods" som både luktade och smakade trä, mossa och tallkottar, typ, men på ett bra sätt:-). Servitrisen blandade till drinkarna framför oss och berättade en historia om varje drink.
Efter ytterligare ett par drinkar, som jag inte fick på bild, lämnade vi baren och gick ett par hundra meter till den svenska restaurangen Rök Smokehouse. Det verkar vara inne med olika inläggningar nuförtiden så vi beställde var sin. Min bestod av fänkål och vild vitlök.
Till förrätt valde vi båda musslor kokta i Wu Gang Chops the Tree (fråga mig inte vad det är:-).
Till huvudrätt blev det pärlhönsben med vårgrönsaker och rökt vikål med makadamnötter och Västerbottenost. Jag gillade verkligen sidorätten; osten gjorde rätte krämig och nötterna gav lite tuggmotstånd. Jag gillade också den här restaurangen och priserna var vettiga, det blir nog fler besök dit också.
Hemresan blev onödigt långdragen. Jag hade planerat att åka hem på samma sätt som jag tog mig till Shoreditch, med Overground-tåg till Clapham Junction, men så lätt skulle det inte gå. Nästa tåg till CJ gick om 30 minuter så istället fick jag snabbt hitta på en plan B och tog istället tåget till Clapham Common och fortsatte med bussen hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...