25 juni 2017

Ascot

Godkväll i stugorna. Hoppas ni har haft en skön söndag, min har varit helt bra. Jag vaknade redan kl. 8.30 när Busen bet mig i armen. Han tyckte tydligen att det var dags att stiga upp:-). Kl. 10 var jag på gymmet för en timmes Body Pump och sedan tog jag det ganska lugnt tills Steve kom hem från sin bowls-tävling. Vid fyratiden tog vi bussen till Hammersmith för lunch/middag på en turkisk restaurang som Steve varit nyfiken på.

Här kommer lite dåliga mobiltelefonbilder från gårdagens besök på Ascot tillsammans med Cecilia och Björn. Jag hade tänkt ta med mig min kamera men den rymdes tyvärr inte i min handväska.

Vi hade kommit överens om att träffas på Clapham Junction station och åka tillsammans till Ascot. Före det hann jag också på min dansklass även om det blev lite bråttom:-)

När jag kom till stationen för att köpa biljett stod det redan andra uppklädda i både hög hatt och hattar/diadem och köpte biljetter.
Vi hade köpt den näst dyraste biljetten där männen inte behövde bära hög hatt och frack (utan "bara" kostym) och längden på kvinnornas klänning behövde inte vara så exakt på centimetern.
På väg till galoppbanan.
När vi kommit igenom biljettkontrollen välkomnades vi av ett jazzband.
Den gröna "plätten" användes för att visa upp hästarna före varje lopp. Där delades även priserna ut till bl.a. ägare och tränare.
Den största attraktionen var naturligtvis att spela på de 6 loppen, men man kunde också spela på vilken färg på hatten som drottningen skulle ha detta år.
Om man inte var någon storspelare så kunde man få hjälp av den här tavlan där olika tidningar fått säga vem de tror skulle vinna i varje lopp.
Framsidan med en massa "spelbås". Det fanns också spelbås inne i anläggningen och på baksidan.
Vi beslöt oss för att placera våra spel innan den stora rusningen. Jag har inte spelat på hästar sedan jag var i 12-13-årsåldern, när en kompis farsa placerade spelen åt oss på travet i Vasa (vi var ju för unga för att göra det själva):-).
Så här såg lunchen ut, korv med bröd och stekt lök. Den första korven jag köpte tappade jag på marken innan jag ens hunnit lämna korvluckan, men som tur fick jag en ny utan extra kostnad:-) Jag åt korven och löken och slängde bullen.
I brist på lediga stolar och bord fick vi sätta oss på den bruna gräsmattan:-)
Hattar och fascinators vart än man såg:-)
Här stod de som hade råd att hyra en hel balkong ... oftast företag tror jag.
Sådär såg jag ut. Jag gillade mitt "diadem", fascinator, inte för synlig men ändå något och satt så bekvämt att jag nästan glömde att jag hade den.
Vi klarade oss utan regn under hela tävlingen även om molnen såg hotande ut.
Och exakt kl 14.30 kom drottningen körande i vagn tillsammans med sin son Andrew och några andra som var okända för oss.
Hon satte åt fel håll i vagnen så jag fick bara en bild av Andrew och toppen av hennes hatt:-)
Det var bara äkta champagne i glasen den här dagen.
Och så var tävlingarna igång. Jag hade satsat på två hästar i fyra av de sex loppen och att de skulle komma bland de 3 främsta. Jag vann i det första loppet men sen var det kört, jag gick iallafall bara lite över 5 pund på minus så det får väl anses helt ok:-)
Det hölls minst 30 min paus mellan varje lopp och då gick folk in för att köpa mer dricka, spela eller äta.
Efter de två första loppen gick vi till prisutdelnings- och hästuppvisningsringen för att förhoppningsvis se när drottningen delade ut pris. Hit fick endast ägare och tränare komma och alla män måste ha frack och hög hatt ... också de i filmteamen:-)
Efter ett avslutat lopp togs de tre bästa hästarna in i vinnarområdet. Man tog genast av sadlarna och kylde hästarna genom att hälla kallt vatten över dem och låta dem dricka.

Prinsessan Beatrice delade också ut ett pris.
Som vanligt måste man planera in sina toalettbesök i god tid som kvinna, suck.
Och sedan blev det då dags för priset som delades ut av drottningen (i mörkrosa)
Hon är verkligen en krutgumma, 91 år, lite böjd, men ändå pigg och alert.
När evenemanget var över blev det en timmes allsång som leddes av en "körledare". Man sjöng första versen i en massa låtar och som hjälp visades texten på stora skärmar. Det var riktigt stämningsfullt och alla deltog glatt i sången.


Efteråt var allt över och vi begav oss tillbaka till tågstationen. Vädret hade uppfört sig hela dagen men då tyckte det uppbenbarligen att det fick vara nog och det började regna. Jag hade inte tagit med något paraply då det inte rymdes i min väska utan vi fick alla tre trängas under Cecilias. Lyckligtvis kom vi snabbt med ett tåg. Där fortsatte allsången:-)


Det var en grymt rolig dag och jag skulle inte ha något emot att gå nästa år igen, och nästa, och nästa:-). Det var helt enkelt en rolig dag ute bland uppklädda människor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...