3 juni 2017

Soliga dagar

Aaaaah, äntligen har jag kunnat sträcka ut mig på soffan efter en minst sagt fysisk dag. Den började som vanligt kl 8 med min dansklass, ett par timmar senare var jag tillbaka för en timmes Body Attack och sedan typ bara hem och byta kläder för en timmes promenad i det vackra vädret med en ljudbok i öronen. Vill inte gå miste om en enda solig dag. Efter ännu en timmes shopping med Steve i vårt shoppingcenter känns det som om fötterna och benen fått nog och jag kan lata mig med gott samvete resten av kvällen. Jag bestämde mig för att festa till det och köpte en flaska italiensk Amarone på Waitrose och tänker ta ett par glas ikväll.

Det var meningen att vi skulle ha gått till en lokal restaurang ikväll men jag fick avboka den då Steve kom hem från jobbet (han jobbar lördagsmorgnar under sommaren) helt utan energi och med huvudvärk. Han hade till och med fått sitta på jobbet och vila sig i en halv timme innan han orkade cykla hem. Han tål inte värme så bra (men blir ändå brun som en pepparkaka på 5 min.) och 3-4 dagars utomhusarbete i strålande solsken verkar ha sugit musten ur honom. Att försöka få ut Steve på en drink en varm sommardag är med andra ord ett ganska hopplöst företag eller så får man använda hot och lockelse, han vill helst sticka ut näsan efter kl. 20 när solen mer eller mindre gått ner ... som en vampyr:-)

Någon som var glad över att Steve låg och vilade sig på sängen efter jobbet var Busen, som glatt kurrandes hoppade upp på hans bröstkorg och började tvätta honom. Till slut fick jag lyfta bort honom och stänga dörren till sängkammaren, något vår kärlekskranka hårboll INTE var nöjd över:-)

Igår gjorde jag kycklingpaj som jag har kunnat värma upp idag och imorgon blir det nog favorit i repris. Jag tycker den är så jäkla god!
Det pågår ett fasligt bostadsbyggande över hela London och Wandsworth är inget undantag. Jag tycker att det håller på att gå överstyr. Varför måste det byggas i zon 1 och 2, det finns ju mycket mer land längre ut från centrum och på 30 minuter kan man ta sig med tåg från zon 6 till 1. Höga byggnader ska det vara dessutom. Det här 30-våningshuset håller på att byggas bredvid shoppingcentret. De jobbar alla dagar i veckan. Nu håller de på att bygga högst upp för jag ser folk som rör sig där. Det stora mysteriet är nu om de har med sig en bärbar toalett eller något motsvarande där de gör sina behov, för jag kan inte tänka mig att de går ner och upp 30 våningar varje gång, detsamma gäller kranföraren ...
Köpte som vanligt fredagsblommor igår och hittade de här finingarna. Snittblommor piggar verkligen upp.
I torsdags tog jag eftermiddagen ledig och träffade min härliga turkiska kompis Mert på Borough Market. Jag hade dock 45 minuter på mig innan vi skulle träffas så jag passade på att gå runt bland stånden och köpte en Bratwurst med surkål vid det tyska matståndet eftersom jag inte hann äta någon lunch hemma. Jag använde brödet som isolering och slängde det när jag ätit upp korven och kålen.
När Mert kom satte vi oss först för ett par drinkar på en mysig pub alldeles vid marknaden ...
Men eftersom det var en så solig dag så gick vi sedan och köpte en flaska Prosecco i en matvaruaffär och satte oss vid Themsen och njöt. 4 timmar formligen flög iväg
Tidigare i veckan gjorde jag en fantastiskt god LCHF-pyttipanna som jag hittade på den här bloggen. Jag har tidigare gjort pyttipanna enligt det här receptet och den är fantastiskt god men den här går snäppet snabbare. Ni hittar receptet nedanför bilden.
Pyttipanna
2 portioner

Ingredienser
½ gul lök
1 matsked smör eller olivolja
1 aubergine
300 g lövbiff
 ½ matsked färsk timjan, eller motsvarande mängd torkad
2-4 ägg
½ matsked worcestershiresås (valfritt)

Gör så här
Skala och hacka löken fint. Skär aubergine och lövbiff i centimeterstora tärningar. Fräs löken mjuk i olja på medelhög temperatur. Tillsätt kött och aubergine och fräs tills allt fått fint färg. Salta och peppra. Strö över timjan eller persilja. Stek äggen i smör eller olivolja och servera direkt med några droppar worcestershiresås om så önskas. Jag åt med osockrad rödbeta och majonnäs som jag ringlade över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...