9 juni 2017

Polo in the park och lite annat

Äntligen fredag och det är inte vilken fredag som helst, idag ska jag och några kompisar gå på "Polo in the Park", dvs. vi ska kolla polomatcher (man försöker slå en boll till motståndarsidan (där det antagligen finns ett mål) med en lång "crocketklubba" från hästryggen). Prinsarna William och Harry spelar polo.Det är lite av en överklassport för man behöver trots allt n häst och de är inte billiga. Vi är ett gäng som ska träffas kl 12.30 och så går vi tillsammans till tävlingsområdet. Själva tävlingarna börjar kl 14.30. Vädret lär bli jättefint, växlande molnighet och 23 grader. Perfekt. Klädkoden är inte lika strikt här som på Ascot utan allt utom jeans och träningsskor tillåts. Jag köpte emellertid en ny klänning dagen till ära, £10 pund på H&M:s rea:-)

Jag har jobbat nästan non-stop hela veckan och inte ens haft en timme över för gym, men nu ska jag snart gå för ett pass body pump. Kondisen och styrkan försvinner deprimerande snabbt om man inte håller igång nästan varje dag. En vecka kan jag klara mig utan att märka någon större svaghet men efter två veckors "soffliggande" känns det nästan som att börja från början igen. Suck.

Den här söta porslinsananasen hittade jag på TK Maxx förra veckan. Ananas som inredningsobjekt har varit inne en längre tid nu och och jag har hållit ögonen öppna för den perfekta ananasen. Det fanns därför ingen tid för tvekan när jag såg den på TK Maxx och jag slog till. Nu står den och ser vacker ut på skåpet i vardagsrummet och man får bara hoppas att Busen inte slår den i golvet på sin jakt efter flugor.
I onsdags deltog jag i SWEAs sommarmingel som hölls hos en av medlemmarna. Hon bor högst upp på 10:e våningen i ett nybyggt höghus i Putney tillsammans med sin man och har en helt otrolig utsikt över hela London, de har dessutom två stora balkonger. Vi åt hemmagjorda pajer, drack vin, pratade och hade det jättetrevligt. Jag känner ganska många medlemmar vid det här laget så jag slipper smalltalket vilket jag tycker är ganska tröttsamt. Det är så skönt när man kommer till det stadiet i en bekantskap att man slipper allt såndant tjafs och kan prata om intressanta saker istället:-)
En av medlemmarna hade börjat äta LCHF så hon bidrog med en god LCHF-paj med skal av mandelmjöl så jag höll mig till den. Smakmässigt tycker jag att sådana pajskal slår vetemjölsskal med hästlängder. De är mycket saftigare och magen mår bra. Steve brukar alltid lämna pajkanterna på normala pajer (han tycker de är för torra) men när jag gör mandelmjölspajer så äter han upp allt:-).
I veckan gjorde jag den här skapelsen, köttfärs- och bacontäckt blomkål. Det blev riktigt gott och ni får receptet under bilden.
Köttfärs- och bacontäckt blomkål
6 personer

1 blomkålshuvud (förkoka i 10 minter)
400-500 g köttfärs
Bacon
1,5 paprika
1 lök
2 ägg
Färsk persilja, ca 2 matskedar
Chiliflakes
1 msk senap
Vitlökspulver
Salt och peppar.

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Låt den förkokta blomkålen rinna av medan du blandar resten av ingredienserna, förutom bacon. Placera blomkålen på en bakplåt och täck med köttfärsblandningen. Lägg sedan över baconskivorna och skjuts in i ugnen i 30 minuter. Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...