12 juni 2017

Solig helg

Sommaren har äntligen kommit på allvar här i England och då gäller det att passa på och njuta så på lördag. Så, efter dansklass och Body Attack åkte jag in till den vackra stadsdelen/förorten Barnes som bara ligger 9 minuter med tåg från Wandsworth, där jag träffade Ivonne. Vi hade inte träffats sedan slutet av februari tror jag så det var minst sagt hög tid. Vi gick till den mysiga puben White Hart och lyckades få ett bord alldeles vid Themsen. På sensommaren kan man bli våt om fötterna om man sitter vid borden vid högvatten men nu stannade det bara ca 20 cm från oss.
Ingen av oss hade hunnit äta lunch innan vi skulle träffas kl 15 så vi slog till med var sin skål med musslor. Gottgottigottgott.
Vi beställde också in lite bubbel, perfekt när det är varmt ... och alla andra gånger också:-)
Barnes tågbro i bakgrunden.
När det värsta högvattnet försvunnit och vågorna med det kom ett gäng på paddle boards paddlande förbi.
Det var den lördagen det, väldigt avslappnande och trevlig ... när gymet var avklarat:-)

Söndagen inleddes också med gymbesök, den här gången Body Pump. När jag kom hem igen dammsugade jag hela lägenheten noga. Det behövdes verkligen, för trots djurkammen "Furminatorn" så lyckas Busen ändå tappa päls var han än går.

Steve och jag hade knappt träffats på hela veckan så efter att jag dammsugit klart så insisterade jag på att vi skulle äta lunch någonstans, och inte i Wandsworth. Steve föreslog då att vi skulle åka till Clapham Common. Ingen av oss har inte varit där på jättelänge så jag var med på förslaget.

Vi gick upp och nerför huvudgatan och tillslut kunde vi båda komma överens om att äta medelhavsmat med fokus på turkiskt,

Jag valde en "hink" med varma räkor som snarare visade sig vara en kaffemugg. Räkorna var dock jättegoda och stora.
Till huvudrätt fick det bli grillade lammfärsspett med sallad, Steve fick förbarma sig över riset. Maten var god men salladen var lite fantasilös. Efter maten tog vi bussen hem igen och sedan låg vi bara och latade oss på soffan (jag) och i fåtöljen (Steve)
Imorgon är det biotajm igen och den här gången ska vi faktiskt se en finländsk komedi, nämligen Aki Kaurismäkis "The Other Side of Hope". Det ska bli riktigt kul för jag har hört mycket bra om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...