10 juni 2017

Polo in the park

I går var vi ett gäng som var och såg polo i Hurlingham Park. Ingen av oss hade sett sporten tidigare så vi var alla förväntningsfulla. Matcherna började kl 14.30 men vi kom dit redan kl 13 för att hinna äta lite och gå omkring.
Annika, Karin och Anna-Karin kollar in butikerna
Inte helt förvånande så fanns det noll lågkolhydratalternativ, men jag valde tillslut friterad bläckfisk som bara var täckt med ett tunt lager frityrsmet, dessutom är bläckfisk mättande så min portion höll mig proppmätt under de 8 timmar som vi var på polon.
Efter maten gick vi till Lansons champagnetält och festade loss med var sitt glas.
Cecilia, Angela och jag
Poloevenemanget håller på i tre dagar och finalen hålls på söndag. Det var dock perfekt att gå på fredag eftermiddag för det var tillräckligt mycket folk, man behövde varken köa till toaletterna eller barerna:-). I like!
Sedan började matcherna. Jag visste noll om spelreglerna men en av oss hade gjort sitt hemarbete och kunde berätta. Varje lag består av 3 hästar och ryttare. Varje match består i sin tur av 4 stycken 7-minutersperioder, eller Chukka som de kallas. Sporten är naturligtvis krävande för hästarna så man byter häst efter varje chukka. Matchen börjar med att en från varje lag rider i sporrsträck mot en vit gummiboll i mitten av planen för att försöka slå iväg den med sin klubba. Det deltog team från alla delar av världen; Sydafrika, Argentina, Schweiz, England, London, Mauritius, Indien, Dubai (där till och med en Maharadja deltog).
Efter varje tävling öppnade de portarna till spelplanen och åskådare kunde gå ut för att trampa ner grästorvor som lossnat under matchen:-)
Vissa använde till och med grep:-)
Trampa, trampa ...
Och sen var det dags för nästa match.
Trots att det var molnigt största delen av dagen så lyckades jag bränna pannan, och då hade jag använt solskydd. Den engelska solen är oberäknelig:-). Vi hade alla en fantastiskt rolig dag och planerar att delta nästa år igen.

När jag kom hem gjorde jag en mozzarellasallad som jag åt med kycklingbröst. Mozzarellan var fantastiskt god, underbart krämig. Det lönar sig att betala lite mer ibland.
Snart är det dags för dagens andra träningspass, Body Attack, och sen ska jag träffa en kompis ett par timmar på en pub (var annars:-) i Barnes. Det kommer att bli ännu en fin dag så vi kommer förhoppningsvis att kunna sitta utomhus (med solskyddsfaktor 50:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...