30 juni 2017

Maskar och ormar på tallriken

Sitter och betar av jobb och hushållssysslor i en strid ström. Nu är iallafall alla jobb avklarade, minicabben bokad för imorgon och dammet torkat. Jag checkade in oss till flyget redan igår. Steve får städa kök och toalett. Jag ska ännu dammsuga hela lägenheten men det är lite onödigt att göra det ännu. Jag har däremot inte packat en enda pinal ännu (och resväskan är på vinden) men jag vet på ett ungefär vad jag ska ta med mig, det är ju inte första gången jag åker hem och det jag inte kommer ihåg får jag köpa på plats:-)

Igår var jag och Mia på en restaurang med minst sagt ovanlig meny, Archipelago Restaurant. Jag är inte rädd för att prova på ovanlig mat och inte Mia heller så vi gick all in på konstiga rätter när vi beställde:-)

Jag gillar restauranger där det ser ut som om man snabbt kastat ihop inredningen även om jag inte skulle vilja bo så här. Nån ordning får det vara:-). Alla glas var olika, besticken lika så.
Vår bordsdekoration.
Mia läser drinkmenyn som kanske ska föreställa pergament:-)
Det här blev min förrätt, pytonormscarpaccio. Normalt serveras carpaccio rå men det går uppenbarligen inte att göra det med pyton för det skulle bli alldeles för segt. Vår servitris berättade vad varje rätt innehöll så vi visste vad vi kunde förvänta oss. Pytonen hade samma konsistens som fritterad bläckfisk och var riktigt god. Mia beställde stekt zebra som också var mycket gott.
Till huvudrätt valde jag grillade spett med kängurukött som serverades med en sallad med betor. Köttet var grymt gott och portionen stor. Mia beställde "pulled alpacka" som också var helt enastående.
Till våra huvudrätter delade vi på en sallad med fritterade mjölmaskar och gräshoppor, kallade "love bug salad":-) Ingen av oss hade ätit insekter tidigare men de smakade inte illa alls, som snacks.
Mia och jag brukar aldrig äta efterrätter men när vi hittade en rätt med mjölmaskar i kolasås, blinis, vodkagele och kokosnötsgrädde så måste vi bara prova. Det fanns inte en enda mask kvar när vi var klara:-)
Jag rekommenderar verkligen det här stället, mysig inredning och god ovanlig mat. Även gästerna vid borden runtomkring oss gick all-in och man hörde att de beställde både krokodil och insektssallad:-).

Nej, nu ska jag fortsätta att förbereda morgondagen, kanske dags att skriva ut våra biljetter tror jag så är det gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...