18 augusti 2017

Asiatisk mat och motsträvig Steve

Glad fredag på er alla! Nyss hemkommen från en timmes Body Pump på gymmet och snart ska jag iväg igen för lunch tillsammans med ett par kompisar högst uppe på en byggnad som kallas Gherkin (Saltgurkan) och som ligger i Bank. Normalt får endast de som jobbar i byggnaden äta i restaurangen men under "lågsäsong" som det är nu i England när de flesta har semester, så får även utomstående komma dit. Jag var också dit ifjol med ett par kompisar men det tål att upprepas.

Igår åt vi jättegod asiaktisk mat på den tämligen nyöppnade restaurangen Mandarin Street, ca 10 min promenad från oss. När jag passerat restaurangen på väg från tågstationen har det alltid luktat så gott och nu tyckte jag det var dags för ett besök. När Steve fick reda på att maten bestod av "smårätter" så satte han dock ner hälarna. Han tycker att smårätter är alltför dyra för vad man får och vill ha "riktiga" portioner. Jag fick honom ifallafall övertalad till slut genom att jag sa att jag kunde betala för honom, och med en surmulen Steve efter mig gick vi dit på vinst och förlust eftersom jag inte hade förbokat. Restaurangen är mycket liten och den är alltid välfylld när jag gått förbi. Vi lyckades faktiskt få det sista bordet tack vare att vi var där så "tidigt" som 18.30. Alla andra som kom dit senare blev avvisade.

Jag valde tre rätter, kycklingsallad med grönsaker och jordnötssås ...
Lätt friterad bläckfisk som smaksatts med salt och peppar ...
och slutligen "luffarbiff" (flat iron steak) med stekt ägg, lök och kinesisk svartpepparsås.
Min rätter var inte typiska kinesiska, vilket jag bara tyckte var bra, men de hade även andra rätter som var mer kinesiska, som t.ex. dumplings. Alla rätter var superboda och till och med Steve måste medge det. Jag tror nog ändå att jag får gå dit själv nästa gång ... såvida de inte helt plötsligt börjar servera "riktiga" portioner:-)

Efter middagen tog vi en runda via Waitrose och sedan kollade vi in Premier Inns nya takterass. Terassen var det väl inget fel på men utsikten, som vette mot shoppingcentret, var allt annat än inspirerande:-)

Nej, nu är det dags att göra sig i ordning. På väg från gymmet dök jag snabbt in på Sainsburys och köpte lite helgmys till Busen, nämligen skalade räkor. De ska han få innan jag åker iväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...