24 oktober 2018

Vuxenjulkalender och konstutställning

God kväll i stugorna. Här sitter vi med tända ljus och myser. Steve kollar på någon Netflix-dokumentär (troligen om andra världskriget) på datorn. Jag registrerade mig i helgen och satte till honom också och nu är han helt fast😊. Jag å min sida har beställt en vinkalender från Virgin Wines. Jag beställde en i fjol också och vinerna var mycket bra (småflaskor med blandat rött, vitt, rose och bubbel) men jag hade fortfarande hälften kvar när jag kom tillbaka efter julen. Men egentligen gör det ju ingenting, det smakar lika gott efter nyår😊.
En annan grej. Igår översatte jag en innehållsföreteckning för toffegodis som bland annat innehöll margarin?! Seriöst, använder man margarin fortfarande, finns inte mycket värre skit!? Det här innehöll margarinet: raffinerad vegetabilisk olja (raps), vegetabiliskt fett (palm), vatten, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror, lecitin (solroslecitin), salt, surhetsreglerande medel: citronsyra, färgämne, arom.Raps- och palmolja är väldigt inflammatorisk och därför skadlig för oss, för att inte tala om hur odlingen utarmar och förstör marken och miljön. Smör innehåller bara en ingrediens ... grädde och kommer från miljövänliga kossor, vad än veganterroristerna påstår.

Nu till något annat. I går var jag på konstutställning i stadsdelen Old Street och såg den 89 år gamla japanska konstnären Yayoi Kusamas senaste utställning. Hon är känd för att måla prickar, och jag gillar speciellt hennes prickiga pumpor.

Jag är väldigt sällan till Old Street och byggnaderna är verkligen inte så "old" längre vilket jag tycker är lite synd. Gammal artikektur har mer charm än ny. Nuförtiden verkar målsättning här i London vara att proppa in så många människor som möjligt.
Den här var dock lite rolig, med sneda fönster. Inte det lättaste att få till gardiner dock.
Yayois konst är väldigt populär och man måste boka tid på förhand. Jag kom dit till kl. 15.30 (hade tid till kl. 16) och då var det redan kö och kom in ganska exakt kl 16.

Den gula pumpan hade fått tillökning av en röd och grön variant sedan senast.
Jag skulle gärna ha ett mindre format av den här hemma.
Tavlor med prickar, vilket jobb att måla dem en och en😊
Prickar i andra mönster
Den här installationen är nog inte Yayois men den är häftig ändå.
Hennes oändliga spegelrum var häftig, man såg knappt var de fysiska förmålen slutade och speglarna tog vid. Förra gången bestod de av de svartgula pumporna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...