22 januari 2019

En helg i matens tecken

Hej från ett kallt London, det kom till och med snö för att par timmar sedan, även om det smälte genast.

Här jobbas det på som vanligt. Jag tog mig också till gymmet i morse och då sken solen från en klarblå himmel, så snabbt ändras det.

Steve gick precis till affären för att köpa mat. Jag skickade med honom den välfyllda skräppåsen men han hann inte längre än till trappavsatsen innan han kom in igen. Botten av påsen hade spruckit och en salig blandning av gamla matrester, vissnade tullpaner, äggskal, kattsand och annat smått och gott hade runnit ut på golvet ... som naturligtvis har heltäckande matta😱. Vi öste upp skiten i en ny skräppåse men lukten var inte nådig kan jag säga. När de våta fläckarna torkat upp får vi ge den en omgång med tvättpulver eller något annat som luktar gott.

I lördags hade jag bjudit in mina svenska vänner på middag och som vanligt skrattade vi gott åt ölmattorna, ibland behöver man inte mycket för att underhålla sig😂
Jag bjöd på trerätters samt appetizer med fördrinken som var Aperolmargarita, den drinken är ju bara sååå god. Den här gången använde jag limejuice istället för cintronjuice för att få drinken ännu syrligare.

Som tilltugg gjorde jag fyllda breasolakoppar

Du behöver:
8-10 skivor Bresaola
100 g smaksatt Philadelphia-ost
2 msk creme fraiche
2 msk pinjenötter eller sesamfrön, gärna rostade

Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr, varmluft. Spraya en muffinsform med smörspray eller pensla lite med olja. Fyll 8 hål i muffinsformen med skivorna till en korg och sätt in i ugnen i ca 15 minuter, då är korgarna klara. Låt svalna. Fyll med ostkrämen och strössla lite pinjenötter ovanpå. Det blev väldigt gott!
Till förrätt gjorde jag en gammal favorit, sparrispannacotta med räkor.
Till huvudrätten, som var pulled beef (tur jag gjorde den dagen före för den krävde 11 timmar i ugnen!!!), bjöd jag på stekta rädisor med bacon och vitkålsgratäng som de specifikt önskade sig:-)
Till efterrätt gjorde jag en superenkel chokladkaka som formligen smälte i munnen. Av någon orsak så glömde jag bort att fotografera den men jag har gjort den flera gånger nu och den är alltid lika god.

Vi "festade" från 18-01 men konstigt nog hade jag inga större svårigheter att stiga upp när väckarklockan ringde vid 9 på söndag. Kl. 10 stod jag redo på gymmet för en timmes body pump. På kvällen gick jag på bio i Barnes med lördagens gäng samt en tjej till. Innan filmen, som var Colette (rekommenderas), åt vi en riktigt god middag på biorestaurangen. Jag valde kalvkött som formligen smälte i munnen😋.

Så, det var den helgen det, intensiv men kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...