24 oktober 2020

Hälsosam middag på nyöppnad ketorestaurang

Trevlig lördag på er. Här är det lite av en sjukstuga just nu då både Steve och jag fått höstförkylning dvs. inte corona😬 Steve blev förkyld i början av veckan och stannade också hemma från jobbet en dag, sedan hoppade den över till mig på torsdag natt när jag fick jätteont i halsen. Halsont är det absolut värsta med förkylning. Nu har den i princip gått över men i natt småvärkte allt ifrån tänder till öron och till slut fick jag stiga upp och ta en värktablett för att kunna sova. Steve har kommit över det värsta och snyter inte upp en toarulle på en timme längre utan är nere på en förbrukning på en rulle per dag, här rinner både ögon och näsa. Vi fick avboka kvällens planer, så typiskt när man äntligen hade planerat in något kul. Vi skulle ha befunnit oss utomhus pga coronareglerna, men det skulle nog inte ha varit jättepopulärt om man spritt förkylningsvirus omkring sig plus att det kanske skulle ha gjort förkylningen värre om man blivit kall.

Innan jag blev sjuk så besökte Angela och jag en ny ketorestaurang (= lågkolhydratrestaurang) i Hammersmith som så passande hette Keto Restaurant😀. Äntligen en restaurang där jag kan välja allt på menyn. Ägarna är en östeuropeisk familj och kocken och ägaren kom fram och pratade lite när vi satt och åt. Hoppas det ploppar upp fler sådana här restauranger, gärna i Wandsworth, för då skulle jag äta lunch där varje vecka.

Vi drack ett gott sockerfritt rödvin. Det innehöll endast 10,5 % alkohol och 0 kolhydrater och jag tänkte för att det kanske är väldigt surt men det vara faktiskt jättegott.
Jag beställde en pizza med botten gjord på blomkål som var jättegod. Jag brukade också göra blomkålsbotten till mina egna pizzor men nu har det blivit mer fat head-botten som är nästan exakt likadan som en vanlig brödbotten i konsistensen.
Vi delade på en cheesecake med chokladtopping till efterrätt som smälte i munnen, endast 3,9 g kolhydrater per bit. Hit tänker jag komma igen inom en nära framtid, god och hälsosam mat på en och samma gång.
Efter middagen gick vi över vägen till en pub för ytterligare några glas vin. Det var väldigt lite folk för att vara en torsdag, men med de nya reglerna får man bara vistas 2 personer inomhus, och då ska man vara från samma familj eller "supportbubbla", eller 6 personer om man sitter utomhus. Dessutom så måste pubar och restauranger stänga senast kl 22.😕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...