21 oktober 2020

God middag och otacksam katt

Trevlig lillördag på er! Steve är och träffar sin farsa som är uppe i London med andra supportrar för att följa en bortamatch med "sitt" fotbollslag. De har inte träffats sedan början av mars, innan coronapandemin bröt ut, så det var inte en dag för tidigt. Jag myser hemma med Busen och dricker en hemlagad Moscow Mule med vodka, ginger beer och limejuice, otroligt gott och enkelt.

Veckan hittills har mest bestått av jobb och gym men i går gick jag faktiskt ut på en promenad också eftersom vi fick en liten "värmebölja" med 19 grader, sååå härligt.

Från och med förra lördagen får vi återigen endast träffas inomhus (hemma eller på restaurang/pub) om man tillhör samma hushåll eller har skapat en "supportbubbla" med en person från ett annat hushåll. Utomhus får man dock träffas 6 personer från olika hushåll ... tur att vintrarna är milda och många pubar har beer garden med värmare😕. Jag kan dock inte förstå hur personalen på en pub eller restaurang ska kunna kolla om man kommer från samma hushåll, de har väl andra saker att göra?!. Dessutom tror jag inte att det är restaurang- och pubbesökare som utgör smittspridningsproblemet eftersom man måste sitta vid ett bord hela tiden, och bära mask om man går till toaletten, utan det är alla studentfester där de festar som packade sillar. Lite orättvist att bestraffa företag som gör allt för att följa reglerna.

I alla fall så åkte Steve och jag ut till Croydon för middag på en restaurang som heter Little Bay. Tidigare fanns det en Little Bay i Wandsworth också men den har tyvärr stängt. Inredningen är kitchig och inget jag skulle tänka mig hemma, men den passar här och maten är god och väldigt förmånlig. Det är säkert 5 år sedan vi besökte den här restaurangen senast men inget har förändrats😊
Eftersom det var dagen efter champagnedagen så beställde jag in ett glas medan vi kollade igenom menyn.
 Steve tycker alltid att han misslyckas på foto men det är oftast för att han anstränger sig för mycket. Nu sa jag åt honom att se ut som om han inte vet om att jag fotar, mycket bättre tycker jag😊

Till förrätt beställde jag kyckling satay med jordnötssås. Helt ok men skulle gärna velat ha lite fler bitar.
Till huvudrätt beställde jag en gammal favorit, spetta med krabbfyllning och vit sås samt gröna bönor.
Vi beställde ingen efterrätt men Steve hade "feeling" och ville beställa in ännu en flaska rödvin ... något han ångrade sig lite på söndag för han kände sig seg hela dagen😉. Jag tvingade mig till gymmet och mådde som vanligt efteråt. 
Snacka om att kasta pärlor till svin när man försöker göra sig till för Busen😂. Steve beställde en kattsäng till Busen på Ebay för ett par veckor sedan, ovis av vad som hände för 4 år sedan när han också köpt en mjuk och skön kattsäng som sedan bara stod och samlade damm. När sängen om med posten vägrade Busen envist att ens sätta sina tassar dit och när jag försökte lyfta in honom så spjärnade han emot med alla fyra tassar😾 Den får nog säljas vidare på Ebay.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...