5 november 2020

Inlåst igen

Jahapp, så sitter man i ofrivillig arrest igen för en månad framåt😕. Det blir nog lite tråkigare den här omgången eftersom vädret inte precis inbjuder till några större utomhusaktiviteter eller parkbesök.

I går var det sista chansen för ett restaurang/pubbesök på en månad. Naturligtvis kunde vi inte gå miste om den möjligheten så vi bokade bord på en italiensk restaurang på andra sidan Themsen som dessutom hade 50 % rabatt på alla rätter, inte illa. Det var massor av folk ute på pubar och restauranger så det var fler än Steve och jag som beslutat oss för en sista restaurangmåltid.  

Jag beställde en gräddig burrata till förrätt ...
och kalv i grädd- och svampsås till huvudrätt.
Till "efterrätt" lyxade jag till det med en Margarita.
Kvällen var alldeles vindstilla och vi beslöt oss för att promenera hem och så här makalöst vacker var utsikten från Wandsworth Bridge. Fotot tog jag förresten med min nya Nokia 7.2 som jag köpte i veckan.
Jag har inte varit helt nöjd med fotokvaliteten på min gamla modell, men efter att ha haft den i 3 år så var det hög tid att byta upp sig. Det är så enkelt att byta telefon nuförtiden då alla appar, foton och telefonnummer överförs till den nya telefonen nästan utan att man behöver göra något.

I tisdags var jag också ut och åt, den här gången med min kompis Ivonne. Jag hade föreslagit att vi skulle gå till samma ketorestaurang i Hammersmith som jag var till för ett par veckor sedan. Maten var så fantastiskt god första gången att jag ville åka dit snabbt igen.

Det var dock nära att jag inte skulle ha tagit mig dit. Normalt tar det 30 min med buss till Hammersmith, nu tog det 2 timmar!!! Den första bussen beslöt sig plötsligt för att inte åka längre än till Putney Bridge så det var bara att stiga av och börja gå till nästa busstopp. Normalt ligger stoppen onödigt nära varandra men inte den här gången och jag gick och gick. När jag kom fram till stoppet fick jag vänta i 15 minuter innan den första bussen kom. Den ansåg sig dock vara "full" (det är fortfarande gräns för hur många passagerare de får ha pga smittorisken) och susade förbi, detsamma skedde med den andra bussen även om det fanns hur mycket plats som helst. Då hade jag stått i 30 minuter. Tillslut fick jag beställa en Uber, men eftersom jag hade ny telefon så måste jag logga in igen och naturligtvis hade jag glömt mitt lösenord så jag fick gå igenom hela "Skapa nytt lösenord"-processen innan jag kunde boka en förare. Precis när min Uber-taxi kom stannade "min" tredje buss som tog på alla personer som väntade.😤 Jag kom fram 1 timme försenad!!! Jag som aldrig är försenad tog nu igen allt med råge😱 Som tur var så var Ivonne förstående men gud så förbannad jag var när jag kom fram. 
Första gången jag var här tog jag en ketopizza med blomkålsbotten, nu beslöt jag mig för att prova deras hamburgare med ketobröd, kålrotschips och en sallad, allt med endast 8 g kolhydrater och MY GAD så gott allt var. Om restaurangen låg i Wandsworth så skulle jag besöka den flera gånger i veckan.
Så, undras vad man ska hitta på i morgon då, förutom att jobba och träna ... hm, kanske ta en tur i någon matvaruaffär ... igen?😕

1 kommentar:

  1. Wow, vilken fin nattbild du hade tagit från bron! Jag skaffade ny telefon förra året för att få bättre kamera, men även om det var ett steg upp finns det nog ändå mån för förbättring...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...