21 november 2020

Fredagens middag och sysselsättning

Trevlig söndags på er, tänkte jag skriva, men det är ju bara lördag ännu😀 Här har vi redan varit uppe ett par timmar. Vädret är fortfarande grått och det blåser lite, men vi tänkte ändå vi skulle gå ut på en promenad till Tooting lite senare för att göra något av den här dagen i alla fall. 

I går var det då dags för min trerättersmiddag som vi inledde med den otroligt läskande drinken Paloma. Jag gillar drinkar som baserar sig på Tequila.
Till förrätt blev det hasselnötspanerad halloumi med blåbär. En ovanlig kombo men väldigt gott och knaprigt.

Måltiden fortsatte med pulled lax med saffanssås och ugnsrostad blommkål och brysselkål. Jag är normalt lite trött på lax men i den här tappningen är den jättegod. Jag rekommenderar er verkligen att prova.

Vi avslutade middagen i stor stil med en jätteenkel och försvinnande god mintchokladmousse.

Chokladmousse med hasselnöts- och chokladströssel 
4 portioner 

Ingredienser
100 g mörk choklad (minst 70 %)
 3 dl vispgrädde 
2 äggulor 
0,5 dl hasselnötter
Hackad choklad

Gör så här
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Vispa grädde och ha i äggulor. Ta lite åt gången av gräddblandningen och blanda med chokladen tills allt är blandat. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i några timmar. Hacka hasselnötter och rosta i torr stekpanna. Toppa chokladmoussen med hasselnöts- och chokladströsslet innan servering.

Resten av kvällen låg vi på soffan och pustade, men förutom moussen så var all mat hälsosam.😊

Innan middagen roade jag mig med ett 45 minuters danspass på youtube. Jag älskar att dansa men eftersom jag inte springer på nattklubbar längre så får jag nöja mig med danspassen på gymmet eller som nu under nedstängningen, på youtube.😁 Företaget Les Mills känner säkert många gymbesökare till, det är de som äger varumärken/pass som Body Pump, Body Attack, Body Combat etc etc. Nu har de också satt upp några av sina dansklasser på youtube gratis. 
Något annat jag roat mig med är att boka en biljett till en utställning av Banksys konst som ägs av privata samlare och som öppnar i mars (jag vet, en evighet dit). Jag gillar verkligen hans verk så det ska bli kul och så får man hoppas att allt är öppet då.

                                                    Bild tagen från artofbanksy.co.uk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...