11 juni 2022

Bergen, Norge – Dag 1 och 2

Hej på er, nu är jag tillbaka på bloggen igen😊. När jag kom hem från Norge har det varit fullt upp med jobb varje dag så bloggandet har fått stå till sidan.


Jag tog det också lite lugnare i går. Jag jobbade ett par timmar, dammsög lägenheten, tränade 1,5 timmar framför ett pass på Youtube och när jag duschat tog jag bussen till puben Arab Boy i Putney för lunch. De har sååå bra mat på den när puben som verkar specialisera sig på mindre rätter (men inte små) så att man kan välja fler istället.

Jag beställde ett glas vin och satte mig på deras terrass.

Jag beställde in havsabborre med sallad på gurka, dill och fänkål samt harissalamm med vispad citron- och örtfeta. Lammet kunde kanske ha innehållit mindre fett för det gjorde den svåräten, men annars var allt jättegott. Jag kommer absolut att beställa fisken igen.
När jag ätit promenerade jag hemåt eftersom det endast tar cirka 30 minuter. Halvvägs hem passerade jag puben Prince of Wales och när jag såg att det fanns lediga bord på utsidan beslöt jag mig för att slinka in på en cocktail.
Jag gillar att sitta och titta på folk. Den här mannens paraply hade sett sina bästa dagar, det skyddar varken mot sol eller regn😏. 
När jag druckit upp cocktailen fortsatte jag hem och några timmar senare åkte jag till bowls-klubben i North Sheen för att se Steves match. Tyvärr förlorade han. Steve tyckte dock att det var ganska skönt. Om han gått vidare hade alla hans kommande fredagar varit upptagna med den här specifika turnering. Han har många fler tävlingar på kommande (en i morgon och minst 2 nästa vecka) så han kommer att ha fullt upp.😊

Nu kom jag precis hem från mina två lördagspass på gymmet. Vår köksinredare är också tillbaka. Han fick corona för två veckor sedan och kom därför inte förra helgen. Jag ska snart hoppa i duschen och sedan gå ut på promenad i det vackra vädret, men först ska jag skulle skriva lite om förra helgens besök hos min bror Magnus och hans flickvän i Bergen, Norge. Jag delar in resan i två inlägg så blir det inte så överväldigande😊

Jag hade min tyska kompis Ivonne med mig på resan. Hon var med mig senast jag åkte dit också, för 7!!! år sedan. 

Flyget gick från Gatwick flygplats och vi anlände i god tid eftersom vi hört om flygkaoset på flygplatserna. Vi behövde inte checka in några väskor och vi nästan seglade genom säkerhetskontrollen. Vi tänkte att det här gick ju enkelt tills vi skulle hitta en restaurang/bar för var sitt glas bubbel för att skåla in semestern. Den första restaurangen hade 1,5 h väntetid pga. personalbrist, den andra öppnade först kl. 11, pga. personalbrist. När vi kom till den tredje restaurangen varnade de också för att vi kanske skulle få köa i 45 min, 1 timme pga. ... jepp personalbrist. Det kan vi tacka Brexit och uppsägningarna under corona för 😠 Vi beslöt oss dock för att testa och kom in redan efter 20 minuter👍

Flyget gick smärtfritt och på Bergen flygplats kunde vi med våra EU-pass ta passkontrollen för EU-medborgare som var helt utan kö, medan britterna fick ta den mycket längre kön för resenärer utanför EU. Det måste kännas bittert, speciellt för de som inte röstade för Brexit😏

När vi anlände till Bergen satte vi oss på ett cafe som Magnus rekommenderat och väntade på att han skulle komma från jobbet.

Magnus och Sonja köpte lägenhet för några år sedan. Den ligger jättenära hamnen och man har fri utsikt mot Flöjet och Bryggen. Helt fantasiskt!

Blue Arrow är vår familjedrink och Ivonne, som fick smak för den förra gången vi var här, hade sett fram emot den😁
När Sonja kom hem så gjorde hon jättegod middag åt oss och resten av kvällen satt vi bara hemma och pratade. 

Följande morgon, efter en riklig frukost med utsikt mot Bryggen, gick vi till Bergens konstmuseum där de hade en guidad utställning om hur homosexualitet avbildats i museets konst. Detta var ett led i att det i år är 50 år sedan avkriminaliseringen av sex mellan män i Norge. Guiden var jättebra, han berättade kunnigt och med inlevelse.
Efter utställningen gick vi runt i stan, satte oss på ett cafe ...
gick runt lite mer ...
och landade på en restaurang vi havet för lunch (fisksoppa för mig) och öl.
Vädret var helt fantastisk, och det fortsatte under hela vårt besök vilket är ovanligt för Bergen.

Vi hann vila fötterna hos Magnus och Sonja ett par timmar innan det var dags att svida om och bege oss till den ganska nyöppnade restaurangen Moon Restaurant som ägs av två franska killar.

Menyn är begränsad men de byter den varje månad (tror jag det var) enligt vilka råvaror som är i säsong.

Till förrätt åt jag laxrillette, marinerad gurka, yoghurtsås, citrongelé, rädisor.

Och till huvudrätt blev det rullad på hälleflundra, svart gnocchi, citronsmörsås, blomkål, svart vitlök.

Jag slog på stort och beställde dessert också; smördeg, chokladgrädde, praliné, whiskyglass. Maten var så god och servicen fantastisk, något Magnus säger att man inte är bortskämd med i Bergen😊
Innan vi gick hem tog vi ett par drinkar på retrobaren Lampemannen. Ett stort plus för att de inte hade en ljudnivå som tvingade oss att skrika när vi skulle säga något. Vill jag lyssna till hög musik går jag på nattklubb.

När vi kom hem fortsatte vi prata och kom oss inte i säng förrän 2.30-snåret.😊 Man får lite svårt med tidsuppfattningen när det är ljust så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...