15 juni 2022

London Walk - Dolda trädgårdar kring St Paul's Cathedral

Så är det lillördag igen. Här har en värmebölja anlänt på allvar och det är fortfarande 24 grader nu kl 19. Det ska bli som värst på fredag med 33 grader vilket inte är att rekommendera i en storstad med massor av reflekterande byggnader och svart asfalt!😬

I går spelade Steve bowls-match igen men den här gången i tremannalag. De spelade helt ok men det räckte inte ända fram, så nu är han ute ur den turneringen också😏. Jag satt och småsvettades i solen, följde matchen och lyssnade på ljudbok. 
Så här såg gårdagens lunch ut, kycklingbröst och kålrotspommes som tillagats i ugnen. Pommesen är nästan bäst dagen efter när jag värmer upp dem i ugnen och de blir ännu mer rostade.
I måndags beställde Steve och jag kaklet till köket. Yes. Det blir en uppiggande ljusorange färg som Steve och jag var överens om vid första blicken. Vi kan hämta det från butiken på fredag eller senast lördag morgon och sedan är det bara för vår inredare att börja sätta upp dem när han hinner. Vi kommer dock att vara borta största delen av lördagen och kommer inte att kunna "hålla koll" på hur han sätter upp dem. Med tanke på de senaste fadäserna med kranhandtaget och de sneda dörrhandtagen så är jag lite orolig för hur kaklen kommer att sitta när vi kommer tillbaka😬. Han blir inte sur när man ber honom att rätta till saker, men det skulle ju vara kul för båda om det blev rätt med första gången. Skåpenheterna gjorde han ju jättebra.

Jag lovade berätta om söndagens London Walk som gick bland dolda trädgårdar i området runt St Paul's.

Som vanligt var vi ett brokigt gäng deltagare med större eller mindre intresse av blommor och träd. Det handlade väldigt mycket om olika träd, vilket kanske inte är mitt största intresseområde.😏
En utbombad kyrka som "inretts" med vackra blommor. Tornet ni ser på bilden är nuförtiden bostäder i flera våningar. Man kan uppenbarligen bo i vad som helst här i London😊
Vi passerade också en "minnesplats" med minnesmärken över vanliga människor som förlorat sina liv när de räddade andra. De flesta minnesmärkena var från 1800- och början av 1900-talet, men den uppe till höger var från 2007 om handlade om en 30-årig man som räddade en pojke från att drunkna i en kanal men som själv förolyckades.
Promenaden slutade vid ett gammalt romerskt fort ... 
... där det också fanns en damm med fiskar och växtlighet. Man vet aldrig vad som gömmer sig runt gatuhörnen i London😊. Guiden var jättebra, men jag tror man får ut mer av promenaden om man går tidigare på året när både träd och blommor är utslagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...