Så här ser köket ut efter helgen. Luckorna är upphängda (några handtag saknas än) och golvet är utlagt. Golvet är laminat men det ser ut som trä och jag gillar det till max.
I lördags var Steve med Busen till veterinären. Han hade inte varit på topp i torsdags så vi beslöt oss för att han behövde en ordentlig genomgång samt en influensaspruta som var försenad sedan länge. Hon hittade inget fel på honom FÖRUTOM att han var för fet! Han hade lagt på sig ett helt kilo på lite över ett år och vägde nu över 7 kg.😲 Det är naturligtvis alldeles för mycket, så nu är han på diet och hans dagliga kattgodisranson har minskats rejält😊. Om en månad har han sin andra vaccinationsdos och invägning.
Förra helgen var det fullt program när min kompis Hanna var på besök i London. Hon bodde på hotell och slapp som tur var att se renoveringskaoset😌.
Hon anlände sent på fredag eftermiddag och jag hade bokat bord på den syrianska restaurangen Imad's Syrian Kitchen i Kingly Court, alldeles bredvid Carnaby Street. Det kan inte bli mer centralt än så.Maten var lika fantastisk god som vanligt och vi frossade i lamm, kycklig, ugnsrostad blomkål och andra grönsaker.Vi avslutade kvällen på en pub, var annars?!😊
På lördag hann jag med ett par tidiga pass på gymmet innan vi möttes upp utanför tunnelbanestationen Walthamstow Central som ligger i nordöstra London. Därifrån var det bara 10 minuters promenad till "neonskyltsmuseet" Gods own junkyard. Jag har varit dit tidigare men man kan besöka stället om och om igen, man ser alltid något nytt. Inträdet är gratis och det finns även en bar.
Ingången
Stället har till och med sin egen öl😊
Maten var lika god som vanligt. Hanna satt till och med och blundade ibland när hon åt, det är ett gott tecken😀
Hannas flyg gick tidigt på söndag så vi hann inte träffas mer den helgen. Jag hade dock en lunch inbokad hos Angela tillsammans med två andra kompisar. Hon är gammal kock och bjöd på fantastisk mat som vanligt; mör rostbiff med svamp- och gräddsås, hasselbackspotatis, kokade grönsaker, inlagd gurka och gelé.
Till efterrätt fick vi hallonsorbet i flarn som smälte i munnen. Perfekt avslutning på måltiden.
Stället har till och med sin egen öl😊
När vi gått några rundor gick vi till ett av mikrobryggerierna mittemot och beställde var sin öl och satt och njöt av vädret. Jag dricker öl väääääldigt sällan på grund av kolhydratinnehållet, men ibland slår jag på stort och då ska det vara lokal öl, inte en från de stora bryggerierna. Den här var god.
När vi druckit upp tog vi tunnelbanan till St Paul's, där katedralen ligger. Det var dock inte vårt mål utan takterrassen Madison Rooftop Bar St Pauls som ligger i byggnaden mittemot. Utsikten är fantastisk och det är gratis att åka upp dit.När vi sett oss mätta på utsikten och druckit upp våra gas vin tog vi tunnelbanan till Tooting Broadway för middag på den spanska restaurangen Tokova Restaurant på Tooting Market. Jag har varit där ganska många gånger nu😏. Först hann vi dock med var sin Margarita på den mysiga portugisiska baren The Secret Bar.Maten var lika god som vanligt. Hanna satt till och med och blundade ibland när hon åt, det är ett gott tecken😀
Det märktes dock att det var skollov för marknaden var lugnare än vanligt.
Det hade varit en intensiv dag så efter middagen beslöt vi oss för att "ta kväll", det tar på krafterna att susa från ett ställe till ett annat.😊Hannas flyg gick tidigt på söndag så vi hann inte träffas mer den helgen. Jag hade dock en lunch inbokad hos Angela tillsammans med två andra kompisar. Hon är gammal kock och bjöd på fantastisk mat som vanligt; mör rostbiff med svamp- och gräddsås, hasselbackspotatis, kokade grönsaker, inlagd gurka och gelé.
Till efterrätt fick vi hallonsorbet i flarn som smälte i munnen. Perfekt avslutning på måltiden.
Förra helgen gick verkligen i den goda matens tecken, och det lär inte bli sämre nästa helg då jag och min kompis Ivonne besöker min bror Magnus och hans tjej Sonja i Bergen, Norge.😋
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar