15 november 2022

Helgens

Hej på er! Hoppas veckan har fått en bra start.

Jag har jobbat intensivt för att få så mycket som möjligt gjort innan jag åker i väg till Madrid på torsdag för en långhelg. Jag kommer att möta min "resekompanjon" Hanna på Madrid flygplats eftersom hon kommer från Stockholm.

Jag hade sett fram emot några dagar med behaglig värme i Madrid men tji fick jag, det kommer att vara lika kallt som i London, runt 10 på dagen och närmare noll på natten.😏

I söndags drack jag årets första glögg, eller Mulled wine som det heter här England. Den smakar ganska lika som nordisk glögg men innehåller kanske lite mindre kryddor, åtminstone den här.

 
Angela hade bokat bord på puben Prince Albert i Battersea till mig, henne, Anna-Kaarin och Sussie, som tyvärr inte kunde komma. Jag var lite tveksam när jag såg att puben tillhörde bryggeriet Young's eftersom jag inte tycker att de har så väldigt bra mat och ganska fantasilös. Menyn såg dock intressant ut så jag gav den en chans.

Puben var fullspäckad vilket alltid är ett gott tecken. Ett inte så gott tecken är att det kan ta ganska lång tid att få sin mat. Vi väntade, väntade och väntade lite till. Vi fick bara ha bordet 1 timme och 45 minuter och när vi efter en timme inte såg några tecken på vår mat så klagade vi. Ingen av oss hade lust att kasta i oss maten. 
Efter två omgångar av klagomål så lovade köket att snabba på vår mat och vi formligen kastade oss över våra Sunday Roaster när de äntligen kom. En timmes väntan när man är vrålhungrig är ingen bra kombination och dessutom hade jag gjort två pass på gymmet innan.😅

Maten var väldigt god, även om den ser lite tråkigt brun ut på tallriken, men de mer färgglada grönsakerna gömde sig underst. När vi satt och åt kom en servitris fram och sade att hon satt de som skulle komma efter oss vid ett annat bord, vilket innebar att vi skulle få en extra halvtimme. Det var jättesnällt och innebar också att vi kunde beställa var sin kaffe efter maten.

Sist och slutligen avbokade gruppen som skulle komma efter oss och vi hade kunnat sitta längre, men då var vi redan ätit och druckit klart. När vi skulle betala såg vi att de dessutom tagit bort vårt kaffe från räkningen som ursäkt för den försenade maten. Något sådant skulle nog aldrig hända i Finland, där är allt kundens fel😏
Jag äter inte bara på restaurang och förra veckan svängde jag ihop en blomkålsrisotto med kyckling och sparris. Jag gillar blomkålsrisotto och den är 100 gånger hälsosammare, och godare, en varianten med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...