24 maj 2023

Georgiskt på tallriken

Glad lillördag på er! Hoppas veckan har varit bra hittills. Min har varit helt ok. I går träffade jag mina två svenska kompisar Cecila och Angela på pubmiddag i en förort till London, nämligen:
Vi tänkte vi skulle utforska ett nytt område. Vi möttes dock i en annan stadsdel, Brixton, och gick runt lite och tog ett par drinkar på en pub som Cecilia kände till. Vi hade sedan planerat att promenera till Herne Hill och se oss omkring lite. Men naturligtvis rusade tiden iväg och vi fick ringa till puben och berätta att vi skulle bli 15 minuter sena och ta bussen istället. Så mycket för det "utforskandet" av ett nytt område😉.

Puben vi åt middag på hette Half Moon och var helt ok. Jag beställde stekt ankbröst med pump-, rödbets- och cavolo nero-sallad och det fanns inget att klaga på på den rätten. Jag gillar när de steker skinnet så det (nästan) blir krispigt för man äter ju det också. Jag har faktiskt gjort ankbröst själv flera gånger och det är jättelätt, man bara följer anvisningarna på förpackningen angående stektider.
I lördags åt Steve och jag på en georgiansk restaurang i Clapham Common, The Georgian. Jag har ätit den maten några gånger tidigare och det är inte dåligt alls, de gillar speciellt valnötspate eller -pasta som de använder speciellt i många av deras förrätter.

Restaurangen/cafeet var litet men mysigt inrett.

Vi beställde in tre förrätter som vi delade på; aubergine fylld med valnötspate, Spenat- och valnötspate med georgiska örter, vitlök och lök ...
och stekt kycklinglever. Allt var väldigt gott.
Min huvudrätt var dock sisådär; rostad kyckling i traditionell vitlöks- och koriandersås med örter & granatäpple samt nypotatis. Såsen var väldigt vattnig, salt och innehöll så mycket vitlök att jag inte kommer att vara förkyld på ett år😛. Jag skulle dock kunna gå dit igen för förrätterna var goda och det fanns många andra huvudrätter på menyn att testa. Steve åt kryddig oxgryta i rik tomatsås som huvudrätt och var nöjd med den.
London är verkligen ett riktigt matmecka, här finns mat från världens alla hörn och det är ett himmelrike för en matälskare som jag😋😋😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...