16 september 2023

Kräftskiva i Louisiana-stil

Hej på er! Hoppas helgen har börjat bra. Min började med ett par pass på gymmet och när jag kom hem tog Steve och jag 3 gamla laptopar, ett par gamla mobiler, en cykelram och en trasig dammsugare till en "ambulerande" skräpkontainer som kommunen placerar ut på olika platser i området för att undvika, eller åtminstone minska, olaglig dumpning av oönskade saker. Den här lördagen placerades den praktiskt nog vid vår gata. Känns bra när man kan göra sig av med saker på rätt sätt.

Steve fick dessutom en av sina sällsynta energikickar, och har både tvättat gardinerna i sängkammaren och rensat ut bland alla sina kläder. Jag behövde inte ens säga något😁

I torsdags var jag och min kompis Cecilia på en liten annorlunda kräftskiva, en amerikansk Crawfish Boil, som är kryddigt kokta kräftor med majs, potatis och smakrika korvar. Evenemanget hölls på Gosnells Taproom, en bryggeripub som ligger i legendariska Bermondsey Beer Mile och där man tillverkar och serverar olika typer av mead, eller mjöd.

Som de äkta finländare vi är så anlände vi i god tid och hann med ett par drinkar på två andra bryggeripubar i närheten innan det var dags att gå till evenemanget. Alla pubar ligger i valven under tågbron i Bermondsey.
 
Här ligger de engelska kokta kräftorna och väntar på att serveras.
Och här väntar de hungriga gästerna. 
Ett glas valfri mjöd ingick i priset.
Och så började frossandet. Det satt fyra engelska killar bredvid oss som aldrig skalat kräftor tidigare, så vi gav dem en snabblektion innan vi högg in på våra egna kräftor.😊 Cecilia och jag åt och åt och bunkarna fylldes på genast de började bli tomma. Det var riktig gott och kryddorna brände i munnen.
Mannen som fångar kräftorna samt kokar dem, Crayfish Bob, gick runt och pratade med gästerna. Vi har beställt våra kräftor från honom i många år och pratade länge med honom efter evenemanget. Han berättade att han också exporterat kräftor till Lettland ... eller om det var Litauen.
Crawdaddy's Blues Band stod för underhållningen. Det var ett riktigt trevligt evenemang som jag rekommenderar starkt om man gillar kräftor, och öl från minibryggerier.😊
Innan det var dags att åka hem hann vi ännu med ett par drinkar på en pub nära tunnelbanestationen. Det är fortfarande sommartemperaturer och då vill man sitta ute och njuta så länge det går.
Jag avslutar som vanligt inlägget med en bild på Busen.😍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...