4 juli 2021

Lördagen

Hej, hej. Steve kom hem från jobbet för 1,5 timme sedan och nu försvann hana ut genom dörren igen, han skulle åka och se en cykeltävling tillsammans med två kompisar😊. Jag har inte gjort så mycket hittills; tränat, tagit en dusch, gjort en kort översättning och nu funderar jag på att ta en promenad ... måste bara passa in den mellan regnskurarna😏.

I går åkte som jag skrev i går Steve och jag till stadsdelen Balham för middag på en restaurang som heter Heidi.

Den här restaurangen var 1/4 av storleken på systerrestaurangen Hannah i Clapham Junction och menyn var lite annorlunda. Till skillnad från Hannah så gjorde man också sina beställningar hos personalen och inte via en app. Jag har dock börjat vänja mig vid att boka genom appar, och förutom ofta ganska långa registreringar, så är själva beställningen ofta ganska rättfram och man slipper hålla ögonen öppna för att få en servitörs uppmärksamhet. Dessutom betalar man genast.

Jag beställde som vanligt 3 smårätter, rostad blomkål, grillad bläckfisk och bavettestek. Steve beställde BBQ ribs och bräserad chorizo. Rätterna kom lite pö om pö. Steve fick båda sina rätter och jag min blomkål i första omgången och han hade nästan ätit upp all sin mat innan jag fick mina kötträtter😊. Som tur var kunde jag underhålla mig med min English 75😋

Jag fick vänta ett tag innan jag fick min grillade bläckfiskbeställning och jag vet inte om den suttit och väntat för länge efter att den tillagats, för när den kom var bläckfisken kall. Jag klagade till servitrisen och hon pratade med kocken. Hans svar var att den ska serveras så. Det trodde jag inte på, om man grillar något efter beställning så ska maten serveras varm, inte kall. Jag har inte heller någon större lust att äta fisk eller skaldjur som suttit ute en lång stund när vädret är varmt. Så, jag tackade nej till att fortsätta att äta rätten och servitrisen tog bort den från vår nota. Det är bra service, till skillnad från vår undermåliga middagsupplevelse på Power Park i Härmä för några år sedan. Jag till och med mejlade ett klagomål till Power Park men fick jag något svar? Nej, inte ett pip. De har uppenbarligen noll kunskap om kundservice, fy farao vad jag hatar sådant beteende.😡
Något som var perfekt dock var bavettesteken, jag fick den perfekt medium, precis som jag beställde, och chimchurrin var himmelsk till. Steve var också jättenöjd med sina ribs och chorizos.
Efter maten satt vi kvar en stund till och jag beställde in både ett glas champagne till och en Champagne Classic-drink som innehöll champagne, konjak, brunt socker och bitters. Jag bad dock om att få slippa sockret vilket gick bra, den var precis lika god ändå.

Steve drack öl från det lokala bryggeriet Wimbledon Brewery som vi inte ens visste existerade. När jag kollade deras webbplats i dag såg jag att de också producerar eget rosévin på en vingård i närheten och jag beställde hem en flaska. Jag tänker ta med den till Finland och provsmaka den där under någon grillkväll med familjen.
När vi lämnade restaurangen och gick till närmaste busstopp som låg ca 15 minuter borta var det som att gå i en spökstad, alla var hemma, eller på en pub eller bar, och såg på matchen mellan England och Ukraina.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...