12 juli 2021

Semestern har börjat

Hej på er. Nu är jag hemma i Finland igen. Hemresan var ganska smärtfri, inga långa köer någonstans och jag kunde gott ha kommit till Heathrow en timme senare. Det har dock blivit ett litet elände att ta sig från utrikes- till inrikesterminalen på Vanda. Efter att ha visat upp mitt coronapass skulle jag gå vidare till inrikesterminalen. Jag följde pilarna för Arrivals, men när jag kom till bagageutlämningen så tänkte jag att nu måste jag nog ha missat något så jag vände om och gick tillbaka till coronapasskontrollen. Där sade de dock att jag skulle följa Arrivals-skyltarna😐. Det slutade med att jag måste gå ut helt, fortsätta till Departures och gå igenom handbagagekontrollen igen, så prackigt.

Min yngsta bror Magnus anlände med flyget från Bergen, där han bor, en halvtimme senare och vi sammanstrålade på Vanda för att ta samma flyg upp. Vi träffades på ett cafe och festade till det med var sin liten flaska champagne och lite mat.

Det var dock lite omständligt att ta sig till caféet efter bagagekontrollen, eftersom den vanliga "promenadrutten" var stängd. Jag upptäckte dock att man kunde ta sig dit via taxfree och gav Magnus samma instruktioner när han checkat in sina väskor och gått genom handbagagekontrollen. Allt väl så långt. När vi druckit upp champagnen beslöt vi oss för att gå till vår gate samma väg som vi kom. Det visade sig inte vara det enklaste för halva "inrikesterminalen" hade uppenbarligen blivit utrikesterminal och dörren öppnades bara en väg😏. Vi stod en stund vid dörren och funderade på vad vi skulle göra, om vi skulle behöva gå ut och in i terminalen igen, när en passagerare kom genom dörren. Vi behövde inte tänka många sekunder utan tog tillfället i akt och smet igenom, någon ordning får det vara😃.

Väl i Vasa så hämtade min andra bror Owe och min guddotter Sara upp oss och vi körde till Monäs. Jag tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är som fått två så fantastiska bröder, även om jag började gråta av besvikelse när min yngsta bror, som är 11 år yngre än mig, föddes och farsan släppte bomben att jag fått ännu en bror, jag ville ju ha en syster. Den besvikelsen är dock glömd sedan länge😁

I lördags åt Steve och jag middag på en lokal restaurang, Konningans. Jag hade inte lust att köpa hem mat när jag skulle åka följande morgon och då satt ett restaurangbesök bra.

Steve vill oftast sitta inomhus och äta medan jag vill sitta utomhus när man har chansen. Vi möttes på mitten genom att sitta vid ett öppet fönster.😊
Jag började med en Margarita som var lika god som den jag gör själv. Älskar syrliga tequiladrinkar.
Till förrätt valde jag laxpaket fyllt med creme fraiche och rödbeta ...
Åtföljt av en stek med batatfries som jag gav till Steve. Helt ok mat. Steve beställde Fish and Chips som han var mycket nöjd med.
I dag ska det bli 26 grader och planen är att åka ut till sandstranden i Monäs senare i dag och solbada och simma. Vi är verkligen lyckligt lottade som har 10 minuter till en alldeles fantastisk strand.

Nej, nu är det dags att starta upp gräsklipparen. Jag brukar ta på mig den uppgiften när jag är hemma på somrarna, det är den perfekta träningen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...