16 januari 2010

Gatlopp

Idag har vi haft fullt upp. Kl 11 var vi och kollade på "vår" bostad i Southfields ännu en gång. När vi stod och väntade på förmedlaren utanför huset kom en annan tjej dit också. Hon frågade om vi ska och se samma lägenhet, vilket ju var sant. Jag och Steve tyckte att det var minst sagt konstigt eftersom bostadsförmedlaren dagen före sagt att den är "vår". När den kvinnliga bostadsförmedlaren kom såg hon ganska förvånad ut av att se 3 av oss där. Hon frågade om vi är tillsammans och vi sa nej.

Bostaden är för tillfället uthyrd och paret som bor där nu, öppnade och satt i vardagsrummet under visningen. Det var mycket hjälpsamma, de svarade gärna på alla mina, alltifrån skicket på värmepannan till grannarna ovanför. Tjejen som också skulle kolla lägenheten gick ganska snabbt. Steve hade tagit förmedlaren åt sidan och frågade vad som pågår. Det verkade som om förmedlingen hade "glömt" att informera tjejen om att bostaden nu är såld. Pinsamt för alla inblandade och ganska oprofessionellt.

Jag träffade min kompis Nina på ett par drinkar igår. Hon är halvproffs när det gäller bostadsköp och igår fick jag en massa råd om vad man kan fråga på andra visningen och vad man ska hålla ögonen på. Jag satt och skrev ned allt hon sa. Hon poängterade också starkt att vi ska fortsätta kolla hus tills typ kontraktet har skrivits under, om inte annat så för att försäkra oss om att huset vi vill ha faktiskt är det bästa på marknaden. Så, sagt och gjort. Efter visningen idag åkte vi till Earlsfield och "tourade" bostadsförmedlare. Slutresultatet är att på måndag ska vi kolla 5 hus och på tisdag 2. Vi skulle ha träffat vår ekonomiska rådgivare kl 1 idag också för att boka surveyor (person som kollar att det inte finns några gömda och dyra fel på huset) men jag ringde och bokade om det till torsdag, sa att Steve hade blivit sjuk:-). Jag vet inte om killen köpte ursäkten eller inte och ringer han deras kontor i Southfields, som vi köper av, så kommer hon säkert att säga att Steve såg ut som hälsan själv 1 timme tidagare. Nå, de har säkert varit med om värre:-).

Nu är det dags att sticka ut igen, ska fira Annikas födelsedag ikväll.

2 kommentarer:

  1. Hej åsa!
    Kul att träffas igår, och så skönt att vi inte drack mer. Jag har vaknat utan baksmälla och det är himmelrike.
    Hoppas allt går bra med lägenheten.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jättekul att träffa dig också och jag håller med dig, skönt att vakna fräsch och huvudvärksfri. Jo, ska bli skönt när bostadsköpprojektet är över så att man kan börja fokusera på annat.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...