9 januari 2010

På jakt efter lunch

Det skulle komma folk och kolla på lägenheten vid ettiden idag så vi beslöt oss för att trotsa kölden och blåsten och vandra iväg till Battersea och luncha på en av våra favoritrestauranger "Little Bay". När vi nästan hade halkat ända fram så sa jag halt skämtsamt till Steve att det skulle inte förvåna mig om de stängt restaurangen, de stänger alltid restauranger som vi gillar. Vi blev därför inte förvånade när vi kom fram och såg att man satt upp ett stängsel framför restaurangen och där det tidigare funnits en dörr fanns nu bara en fastspikad spånskiva. När vi kom hem senare kollade vi på restaurangens hemsida och såg att de endast stängt den för renovering, puh.

Vi fortsatte till Battersea High Street och hittade en italiensk restaurang som sålde all mat till halva priset på lördagar. Den var riktigt mysig med vackert kakel på väggarna. Jag tog ångade musslor till förrätt och Steve fritterade bläckfiskringar som smälte i munnen, inte gummibandsaktiga alls. Till huvudrätt slog jag till med en manlig biff med dragonsås (ganska populär krydda på restauranger här, perfekt i sås) som var otroligt mör och utan vare sig senor och fett. Steve valde en mer kvinnlig grillad lax:-)

Efter lunchen fortsatte vi till Clapham Junction och tittade in till vår bostadsförmedlare för att höra hur visningen hade gått och för att träffa killen som ska ordna vårt huslån. När vi steg in på kontoret stod lånekillen och pratade med ett par och han sa snabbt att vi kan gå in på hans rum och sätta oss så kommer han. När han var klar kom han in och förklarade att paret han talat med var de som just kollat vår lägenhet. Han ville säkert undvika att vi frågde hur visningen hade gått framför köparna:-) De hade dock gillat lägenheten så nu får man hoppas att de gillade den så mycket att de är beredda att lägga in ett bud.

När vi kom hem kalla som istappar kokade jag kaffe och tog fram det sista av chokladen som jag tog med mig från Finland, Pandas festkonfekt. Absolut bästa chokladkonfekten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...