10 februari 2010

Hus med historia

Igår kom ett brev från banken som vi ska ta bostadslån av. Jag vet inte hur det är i Finland eller Sverige men här gör banken en egen besiktning av bostaden man ska köpa innan de beviljar lånet. Om de tycker att priset som man gått med på att betala är för högt, får man inget lån, fast man skulle ha tillräckligt stor handpenning. Här ska man inte gå och tro att man får göra vad som helst och bestämma hur som helst:-).

Nå, iallafall. Jag och Steve hade tidigare funderat på om huset var viktoriansk, vilket är den hustyp som vi gillar, eller om det var några år yngre eftersom det inte ser ut som de flesta andra husen från den eran. Vi hittade dock byggnadsåret i bankens besiktningsdokument där det stod att huset var byggt cirka 1900. Huset är med andra ord cirka 110 år gammalt och därför också viktorianskt (med nöd och näppe, den viktorianska eran slutade 1901). Jag gillar starkt designen, burspråksfönstren och öppna spisarna

2 kommentarer:

  1. Det ser jättefint ut, jag blir nästan avundsjuk...även om jag numera bor i Finland kan jag inte sluta sukta över de engelska husen som är så gamla och fina om än dragiga och otäta...Hoppas allt ordnar sig med husköpet!

    SvaraRadera
  2. Jo, de är verkligen charmiga, men som sagt, vi får se om vi är lika glada över vårt köp nästa vinter;-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...