21 februari 2010

Vanessas och Melissas dop

Idag har jag varit på dop. Det var min kompis Carolas och hennes man Roberts två supersöta tjejer Vanessa och Melissa som döptes i den katolska kyrkan i Colliers Wood. Ett katolsk dop skiljer sig lite från ett lutheransk dop främst av att det innehåller kanske lite mer "symboliska" handlingar och barnen är ofta äldre. Carola med sina döttrar Melissa och Vanessa som satt så snällt i bänken i sina prinsessklänningar samt en stolt svärmor.Först var det storasyster Vanessas tur att få "vatten över huvudet". Hon var lite tveksam till iden:-)Sen var det Melissas tur. Med tutt så gick allt mycket bättre:-)
Efter att de fått vatten på huvudet och olja på bröstet läste prästen ytterligare ytterligare några verser...
och man gav barnen var sin sjal som symboliserade att de omvälvdes av gud (eller något liknande) och faddarna (eller representanten) fick var sitt tänt ljus.

Efteråt var det fototillfälle. Minstingen Melissa hade varken fått middaggslur eller lunch så hon ser lite smått missnöjd ut:-).

Efter dopet var vi alla bjudna till Carola och Robert för mat och drinkar, inte kaffe och kaka som är traditionen i Norden. Jag och Annika var dock inte dem som klagade:-)


Jag tror vi har en ny supermodell här:-)

2 kommentarer:

  1. söta barn! Jag fick också delta i ett dop i London, dock hemma hos familjen som döpte sitt barn, men det var lite annorlunda och högtidligare än jag är van med i Finland.

    SvaraRadera
  2. På det här dopet var det väldigt informellt, speciellt efter själva ceremonin när vodkaflaskorna åkte fram:-).

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...