7 juli 2010

En liten solskenshistoria

I dag är det fem år sedan terrorister sprängde sig och många andra i luften på tunnelbanetåg och bussar här i London. Jag stod själv i ett tunnelbanetåg på Edgware Road tunnelbanestation och väntade på att åka iväg när det plötsligt hördes ett ordentlig smäll från tunneln dit ett tåg just åkt i motsatt riktning. Det blev helt tyst och ingen sa eller visste någonting. Efter en kort stund meddelande föraren att det skett ett strömavbrott (jag tyckte att det var lite väl högljutt för att vara strömavbrott) och vi stod kvar ytterligare några minuter innan stationspersonalen meddelade att vi alla måste lämna stationen. Eftersom varken jag och någon annan visste vad som hänt hoppade jag istället på en buss och fortsatte till jobbet, en av dom få som hann till kontoret innan de stängde alla tåg- och busslinjer.

Bland alla tragiska artiklar i dagens tidningar hittade jag en liten solskenshistoria. Den handlade om en blind affärsman som blev ledd till säkerhet av sin blindhund Tom när han hamnade mitt i kaoset när en buss sprängdes.

Affärsmannen och hans hund var på väg till fots till jobbet när han hörde en kraftig smäll. Eftersom han bara kunde lita till sina öron trodde han att de höll på att riva en byggnade eller nåt. Golden Retreivern Tom verkade dock inte berörd alls utan promenerade enträget vidare med sin husse i släptåg.

Först trodde affärsmannen att hunden gick åt fel håll eftersom han hörde att människor sprang åt motsatt håll, mot explosionen, men hunden vägrade gå rakt utan svängde istället till höger. Hunden började sicksacka till höger och vänster tills de kom fram till kontoret dit de varit på väg före explosionen. Först när de kom fram fick affärsmannen höra om explosionen. Istället för att hamna mitt i kaoset hade hunden helt enkelt valt en lugnare väg för att ta ägaren till jobbet. En gullig och sann historia, inte sant?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...