29 juli 2010

Frukostvanor

Det finns ca 12 olika nationaliteter på min avdelning på jobbet och det är intressant att se hur frukostvanorna skiljer sig mellan olika delar av speciellt Europa.

Jag och mina nordiska kollegor äter oftast hälsosamma fullkornsflingor/muesli och mjölk och tar alltid minst två frukter från den dagliga fruktskålen som företaget sponsrar.

Något man mycket sällan ser i händerna på mina italienska, franska och spanska kollegor är en skål med flingor, och då aldrig den hälsosamma sorten. För dem är det croissanter, gärna med chokladfyllning, wienerbröd eller i bästa fall vitt bröd med marmelad som gäller. Min grekiska kollega kommer oftast till jobbet med en kall latte med extra grädde i handen och hon skulle aldrig komma på tanken att bita i en frukt...såvida den inte finns i ett bakverk.

Min tyska kollega svänger lite fram och tillbaka i sina frukostval. Ibland blir det flingor eller muesli och ibland en massiv frukostsemla med smältost, 1 cm skivor av mögelost toppad med lite extra salt. Ett säkert recept för en framtida hjärtattack skulle jag säga.

Det verkar som om de som kommer från länder som är världsberömda för sitt kök och råvaror har de sämsta frukostvanorna. Jag vill dock tillägga att ingen av dem är direkt feta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...