1 augusti 2014

Och lite till

Vaknade upp till en molnigare dag idag men det lär ska spricka upp senare och sedan kommer graderna att stiga från dag till dag med t.ex. 30 på måndag. Härligt!. Storsand, here I come:-)

Här kommer den sista bildbomben från förra veckan med start från torsdag. Då kom våra vänner Cecilia, Björn och Jason, som hälsade på dem från Finland, på besök.

Vi åt småplock och dracki Pimms och annat gott till.
Brorsan Magnus och Steve. Stämningen var på topp redan från början och timmarna flög iväg. Det var så skönt att kunna sitta utomhus precis hela kvällen.
Björn, Cecilia och Jason.
Farsan fick agera barman och blanda till varsin Blue Arrow. En säker stämningshöjare:-)
Gruppfoto vid midnatt.
Dagen efter var det dags för mer festande, fast då drack jag mer vatten än vin. Man är ju inte 20 längre och återhämtningen är långsammare:-) Vi besökte Maria och Krister för den årliga grillfesten hos dem i Jakobstad. Även Linnea och hennes kompis Gina deltog. Vi åt gott (finns inget godare kött än Nisses biffar!?), drack gott och skrattade mycket. Vädret var perfekt, naturligtvis, och vi fick till och med flytta i skuggan. Marias hund, Ami, som ligger som en torr trasa i bakgrunden på den första bilden visar hur varmt det är:-)

Maria och Linnea
Gina och Steve
Nisses biffar, nypotatis, coleslaw, olika röror och sallad. Mums.
Steve igen och Krister som har anammat en sydeuropeisk look med sin hatt:-)
Till efterrätt åt vi en gudomlig kladdkaka med segt chockladtäckte som Linnea gjort. Den formligen smälte i munnen.
Har man en dålig hårdag så kan man alltid gömma sig under en präktig hängblomma.

Mot 21-tiden promenerade vi in till centrum där Jakobs dagar pågick i dagarna sju.
Vårt första stopp var den österbottniska humorgruppen KAJ som uppträdde i Skolparken. De har just kommit ut med en ny låt, Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo, som spridit sig som en löpeld på nätet. Den låten skulle jag absolut dansa till om de spelade den på nattklubb dessutom är ju texten så otroligt kul
Tusentals åskådare hade samlats för att lyssna till Österbottens nya superstjärnor. Jag tror att killarna i KAJ var ordentligt överraskade över uppslutningen.
Hoppsan, någon som inte lyckats slita sig från sockor trots hettan de senaste veckorna.
Efter konserten kände sig Steve lite sugen och köpte en portion stekta Muikkur (siklöja) som är en superfinsk rätt. Fiskarna ska vara små för man äter huvud och allt.
Sent på kvällen uppträdde den svenska sångaren Tommy Nilsson. Han sjunger otroligt bra och sjöng både nya och gamla låtar. Jag gillar speciellt hans många gamla godingar.
Vi sov över hos Maria och Krister. På lördagen hölls Gammaldagstorg i stan där man sålde många fina handarbeten, men eftersom det skulle bli så varmt under dagen åkte Steve och jag hem igen. Jag var till gammaldagstorget ifjol när det också var varmt och det var ingen höjdare, svetten rann bokstavligen nerför ryggen och jag hade noll tålamod att trängas bland andra lika svettiga besökare framför stånden.

Så, på söndagen var det dags för Steve att flyga hem till London igen:-(. Flyget gick dock kl 18 så vi hann äta buffelunch på Härmän Kuntokeskus. Vi var ofta dit när jag och mina bröder var små och maten är mycket god, kallskuret både fisk och kött, flera varmrätter samt dessert. Jag siktade in mig på fisken och varmrätterna och blev proppmätt, jag orkade inte ens prova på alla varmrtter.
Inget inlägg från Monäs utan en bild på Elvis. Här sitter han och kollar läget från balkongen. Han var troligen i slagsmål igår kväll för det var ett otroligt kattskrikande utanför mitt sängkammarfönster när jag just gått och lagt mig. När jag släppte in honom för mat i morse gick han i ultraterapid så han var troligen ordengligt öm i kroppen. Elvis är ingen slagsbult, dessutom är han kastrerad, men om någon katt attackerar honom på hans revir så måste han ju försöka försvara sig. Stackaren.
Jag blev just uppringd av en tjej från Österbottens Tidning. Hon berättade att de har en intervjuserie som handlar om fd Österbottningar som flyttat utomlands och som återvänder varje sommar och frågade om jag ville vara med (hon hade fått mitt namn av någon). Jag har tyvärr inget intresse av att vara "offentlig", förutom i min blogg där jag själv väljer vad jag skriver, så jag tackade nej. En bra artikelide' men inte för mig:-)

2 kommentarer:

  1. Tack för senast, det var kul! Gammaldagstorg har flyttat ut till mellan kyrkan och Skolparken, så det var inte så farligt varmt som det brukar kunna vara på torget. Vi var inte där många timmar men såg paraden och njöt av en glass ;) Hoppas din sista semestervecka här blir trevlig, åtminstone vädret hjälper ju till. Om man ändå varit ledig på dagarna....

    SvaraRadera
  2. Tack själv, vi hade också kul. De hade Gammaldagstorget där ifjol också men det var för hett för mig då också. Min kropp har inget mellanläge, jag antingen svettas eller fryser. Jag har ju jobbvecka den här veckan och försöker jobba undan på morgonen så att jag kan ta ledigt mitt på dagen och åka till beachen, det är för varmt att jobba då. Jobbar också på kvällarna om det behövs. Det är så skönt att ligga på beachen för det är typ det enda stället där det fläktar skönt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...