27 augusti 2021

Ansökan är skickad

Glad fredag på er, veckans bästa dag om ni frågar mig😊.

I eftermiddags hade jag bokat tid för min biometric, dvs. ge mina fingeravtryck och få mitt foto taget, som en del av min ansökan om brittiskt medborgarskap. Jag hade gjort mitt Life in the UK-test redan i december i fjol och fyllt i online-ansökan (och betalat) under våren så det här var sista steget.

Under mötet gick de också igenom dokument som jag samlat ihop som bevis på att jag bott i landet i fem år, vilket är ett krav för att man ska kunna ansöka om medborgarskap. Jag hade också som tilläggstjänst bokat in att de skulle skanna mina stöddokument och ladda upp dem i min ansökan åt mig. Det kostade extra men då kan jag vara säker på att allt görs på rätt sätt. 

Jag hade läst på nätet att besöket kunde ta upp till 2 timmar, men för mig tog det 15 minuter så var allt klart. Det var en effektiv italiensk kvinna som skötte mitt ärende och det gick verkligen undan😊. Nu är det bara att vänta i ca 6 månader innan jag får beslutet från UK Visas & Immigration. Jag kan dock inte tänka mig att de skulle avslå min ansökan eftersom jag uppfyller deras krav flera gånger om.

Orsaken till att jag beslöt mig för att ansöka om brittiskt medborgarskap är att jag då inte längre behöver bry mig om politikernas svängande åsikter angående utlänningar plus att Finland tillåter dubbla medborgarskap, så varför inte?!😊

Efter mötet tog jag tåget till North Sheen där Steve spelade bowls-match, och vann. Det är inte många veckor kvar av bowls-säsongen nu. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...