5 augusti 2021

Tillbaka till London och vardagen

Hej på er! Nu har jag varit tillbaka till London ett par dagar och det känns som om jag knappt varit borta😏. Den här veckan sjönk temperaturen i Finland ordentligt och det var slut på det sköna strand- och simvädret. Så här såg det ut för några dagar sedan. Tyvärr så nådde aldrig åskan oss utan vi hörde bara ett par muller, varav ett som var så högt att Elvis, som legat i en stol på balkongen, beslöt sig för att gå in🙀

På tisdag var det tidig uppväckning redan kl. 5.20 för att hinna till mitt flyg från Vasa som avgick 8.45. Det var uppenbarligen för tidigt för Elvis som inte brydde sig om att lämna sängen och säga hej då, han har blivit en riktig sjusovare.😊

Eftersom jag skulle ta mitt coronatest på Vanda flygfält så fick jag inte checka in väskan ända till London i Vasa utan måste ta ut den i Vanda. Det var dock inte precis någon rusning vid rullbanden.
När jag fått min väska gick jag till ett provtagningscenter som heter 9lives som låg vid P3-parkeringen, alldeles i slutet av T1 (inrikesterminalen) för att ta mitt coronatest. Det var lika obehagligt som vanligt, provtagaren gick verkligen in för att få sitt prov. När det var gjort gick jag tillbaka in i terminalen och satte mig och väntade på att få mitt sms med provresultat, som kom inom 30 min, och därefter friskhetsintyget till mitt e-mail några minuter senare. När jag laddat ner det till min telefon gick jag till T2 (utrikesterminalen) för att checka in min kappsäck. Det var ingen rusning och hon som checkade in mig kollade att jag hade alla dokument och intyg noga.
Det var dött som i graven i utrikesterminalen, precis som i julas. Det enda som var öppet var tax free och R-kiosken
Vid 12 började jag känna mig hungrig, men efter att ha sett det urdåliga urvalet på R-kiosken började jag tro att jag skulle få gå hungrig tills jag kom till London. Jag vandrade fram och tillbaka i terminalen och passerade plötsligt en resärlounge som var öppen för alla. För 25 euro kunde man stanna 1 timme, 35 euro för två osv. Jag bokade 2 timmar. I priset ingick smårätter, både varma och kalla, efterrätter, drycker, allt från kaffe och alkoholfritt till vin, öl, cava och starksprit. Allt i obegränsad mängd.
Man fick verkligen sitta i lugn och ro, vi var max 6 personer där på en och samma gång, men servicen var grymt bra.
En av varmrätterna, laxsoppa och rågbröd.

Flyget till Heathrow gick utan förseningar, liksom tunnelbane- och bussresan hem till Wandsworth. Steve väntade på busshållplatsen och fick äran att släpa min tunga resväska de sista metrarna😊. Busen mötte oss vid lägenhetsdörren och sprang runt och luktade på allt, inklusive mig. Det verkade som om han kände igen mig men jag har ju trots allt inte varit borta så länge.

I går var jag på gymmet igen, och eftersom jag var den enda som kom till klassen så frågade instruktören om jag ville ha en PT-session istället och det tackade jag inte nej till.😊 Jag tog och skickade också in det obligatoriska coronatestet som ska göras inom 2 dagar efter ankomst, men man slipper i alla fall isolera sig när man kommer från Finland.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...