16 maj 2022

I Lissabon - dag 3 och renoveringen fortsätter

Så är dagens arbetsdag över, både min och installatörens. Han knackade på dörren redan kvart före 8. Som tur var hade jag precis stigit upp och hunnit både tvätta ansiktet och klä på mig, men det var på håret😊.

Arbetet går framåt, sakta men säkert då han är väldigt noggrann. Alla skåp måste vara helt raka när han mäter med vattenpasset. Inget fusk här inte👍😊. Jag berättade om när min lika pedantiska morfar ojat sig över de, enligt honom, sneda raderna i grönsakslandet en gång när mormor och mamma hade sått grönsaker. När man svettats i flera timmar med vårsådden är det kanske inte vad man vill höra😂.

Varje kväll städar han arbetsplatsen och sätter alla maskiner och utrusningar på sina plats innan han åker. 
Tja, om jag skulle fortsätta berätta om min Portugalresa då så att jag blir klar någon gång😏.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så tog Cecilia, Angela och jag tåget in till Lissabon för att titta runt lite innan Anette, som skulle sluta upp senare, kom till stan.

Vi började med lunch på Time Out Market. Här går man runt bland de 26 restaurangerna, beställer och sedan sätter sig vid någon ledig plats i mitten.
Jag beställde tre olika croquetas; två med fisk och en med kött. De kunde ha varit varmare men de var jättegoda ändå.
När vi ätit gick vi runt i området, tittade i affärer och tog en drink innan det var dags att hänga på låset till takterassen ...
Java Rooftop Bar som öppnade kl 18. Vi lyckades knipa ett bord med fantastisk utsikt. Anette kom vid halv sjutiden och hann också med en drink innan det var dags att bege oss till köttrestaurangen Sala De Corte där vi bokat bord, en promenad på 3 minuter😊
Det första man ser när man kommer in är en kyl med allsköns välhängt kött.😋
När vi satt oss och fått vårt vin serverade de en gratis aptitretare som var en råbiff i strut. Åh så gott den var.
Jag valde också råbiff till förrätt, gör oftast det om de har den på menyn. Portionen var rikligt tilltagen och väldigt god.
Till huvudrätt blev det, surprise, surprise, mera kött, den här gången rumpstek med bernaisesås och grillade grönsaker.
Vi lyckades ännu klämma ner en dessert som vi delade på, en chokladtryffel med chokladsås. Man kan aldrig få för mycket choklad😋. 
När vi skulle betala kom de med ännu en liten rätt, citronsorbet i vitchokladskal. Väldigt fräscht efter en stadig måltid. Den här restaurangen skulle jag gärna besöka igen, god mat, gott vin och bra service🙌


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...