13 februari 2024

Konstguidning på Tate Britain

Ännu en lugn eftermiddag och jag njuter. I kväll ska jag och en komopis äta middag på den brittiska filmregissören Guy Richies pub Lore of the Land. Det ser jag fram emot. 

I går använde jag min lediga tid till att gå på en guidad rundvandring på Tate Britain. Som vanligt var det en tur som arrangerades av London Walks

Guiden hade valt ut ett antal tavlor från 1500-talet fram till nutid som han fördjupade sig i.
Den här vackra tavlan, "The Lady of Shalott" av John William Waterhouse, är ganska känd och en av mina favoriter.
Det finns hur många vackra tavlor, statyer och skulpturer som helst på museet (som är gratis att besöka, förutom specialutställningar) att det skulle krävas flera besök för att se dem alla.
Det finns tre rum dedikerade till JMW Turner, han som var så bra på att måla ljus ni vet. Han är också en av mina favoritkonstnärer. Vi hann tyvärr inte se några av hans tavlor under rundturen men jag gick dit efteråt istället. Jag visste inte att han också målade i akvarell. De var otroligt fina de också.
Oljemålning.
I bland måste man stå en bit från tavlan för att kunna se alla detaljer.
Under rundvandringen fick vi ett par "svansar" efter oss som inte ingick i vår grupp och därför inte betalat avgiften. Som av en "slump" lyckades de alltid befinna sig på höravstånd från de tavlor som vi såg på😏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...