17 februari 2024

Pubar, tråkiga kändiskockar och envis katt

Morgonens träning är avklarad. Jag hade ställt väckning till 7.40 men vaknade tio minuter innan. Det är alltid enklare att stiga upp när man vaknar av sig själv.

Hoppas ni har haft en skön vecka. Min vecka har varit riktig behaglig, inte allt för stressig då min största kund fortfarande befunnit sig på semester😊. I torsdags fick vi äntligen pannan lagad, så nu har vi varmt vatten både morgon och kväll. De fixade även toaletten som krävt att man spolade 1,5 gånger för att det skulle sluta rinna.

I tisdags åt min kompis Cecilia och jag middag på den brittiska filmregissören Guy Richies pub Lore of the Land

Puben var riktigt mysig och såg ut som jag tycker en pub ska göra, murriga färger och mycket trä i inredningen.
Maten var väldigt god men portionerna kunde vara lite större. Det är lite tråkigt om man måste äta innan man går på restaurang😏. 

Det fanns råbiff/steak tartar som förrätt, så valet blev enkelt.
Till huvudrätt blev det marulksvans med goda tillbehör och en fantastiskt sås. Jag gillar marulk, den har inga ben, bara ryggrad, och köttet har en fastare konsistens än vanlig fisk.
Vi tänkte först ta ännu en drink på puben efter maten, men beslöt att gå till en nyöppnad vinbar istället (billigare😏). Vi beställde in en flaska bubbel och när vi satt och pratade kom tjejen bakom kassan fram och frågade om vi var svenskar. Det visade sig att hon var norska och vi övergick genast till våra respektive modersmål😊. Vi hann besöka ännu en pub för en sista drink innan det var dags för mig att ta de två tågen hem. Det är kul att utforska andra stadsdelar än sin egen, för man blir lätt "hemmablind".
Det undgick säkert ingen att det var Alla hjärtans dag i onsdags. Steve och jag gick inte ut den kvällen utan nöjde oss med att ge varandra kort och, visade det sig, exakt samma chokladaskar.😂
För att undvika tråkiga begränsade Alla hjärtans dag-menyer och hjärtan in absurdum gick vi på restaurang på torsdagen istället. Steve hade bokat bord på restaurangen Brasserie Blanc som ligger alldeles vid Themsen i stadsdelen Fulham. Restaurangen ägs av den franska "kändiskocken" Raymond Blanc ... samma som äger puben i Teddington som vi var till för några veckor sedan. Jag måste säga att jag inte är något större fan av hans menyer, och speciellt inte av tillbehören, snålt tilltaget och fantasilöst.

Menyn var ganska lika den i Teddington, så det blev den vanliga ostsoufflen till förrätt. De hade dock inte värmt upp den tillräckligt för den hade en kall kärna i mitten som inte var så behaglig att äta.
Till huvudrätt valde jag en halv grillad kyckling med örter som serverades med "jus" som verkar vara väldigt populär bland kändiskockar, smakar typ buljongtärning som lösts upp i vatten, en klick potatismos och några halvmagra morötter. Trååååkig rätt. Trots att man är fransk kan man väl utveckla sin matlagning lite och inte leva på gamla meriter.
Efter middagen och på väg till bussen stannade vi till på puben The Crabtree för en sista drink. Vi borde ha bokat bord där istället.
Jag avslutar jag med gårdagens Busen. Den här veckan anlände Busens kattbädd som Steve envisats med att beställa. Jag sade till Steve att det är slöseri med pengar, vi har försökt två gånger tidigare men Busen vägrar att ens sätta en tass i dem. Steve sa att den här gången kommer det att bli annorlunda ... noooot 😂 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...