23 februari 2024

Utställning på Southbank

Hej på er! Äntligen fredag igen, sååå skönt. Veckans jobb är inskickade, lägenheten dammsugad och dagens träningspass avklarad, nu kan jag bara slappa.

Det har varit mycket jobb den här veckan men jag har också hunnit göra lite roliga saker. Jag kommer inte att lägga upp allt i det här inlägget utan delar upp det i två.

I går kväll träffade jag tre av mina gymkompisar på en pub i närheten. Det var kallt och eländigt när jag gav mig ut, men det var bara 8 minuters promenad till puben så jag överlevde😛. Vi satt kvar och pratade tills puben i princip stängde.

I söndags kände jag mig uttråkad in i märgen. Vi tvingades avboka vårt restaurangbesök på lördagen då Steve fick sån besvärlig migrän/huvudvärk och stanna hemma. Frustrerande, men man kan ju inte sitta och lida sig igenom en middag med ett huvud som känns som om det skulle sprängas heller. På söndag skulle Steve spela bowls som vanligt och för att jag inte skulle bli liggandes på soffan resten av dagen efter gymmet så köpte jag en biljett till en utställning med moderna skulpturer av 21 konstnärer från de senaste 60 åren, When forms come alive, på Haywarth Gallery i Southbank Centre. Enligt informationen så var skulpturerna insprerade av rörelse, flytande tillstånd och tillväxt.
Det var väldigt annorlunda skulpturer får man säga, vissa var finare än andra😏.
Den här var ganska inponerande, stora klot tillverkade av mylarskivor (metallisk polyesterfilm) och lim. Konstnären heter Tara Donovan.
Den här skulpturen var tillverkad av naturligt bivax, mikrokristallint vax, pigment, 150-årig valnöt, handblåst glas och 4 500-årig jäst (!)😲. Man kan ju undra hur det kommer på att kombinera sådana råmaterial.
Den här glasskulpturen var lite kuslig med sina två handskelett i metall ... lite Terminator-känsla.
Och sedan fanns det sådana här skulpturer ...
Ännu en skulptur av en kvinna, Lynda Benglis. Den här var vacker, gjord av brons, och föreställer en knut.
Sedan fanns det saker som man undrar om de faktiskt kan kallas konst, som den är installationen med tre utspända strumpbyxor ...
Eller den här gigantiska "tjocktarmen"😁
I samma byggnad som uställningen pågick samtidigt brittiska Bafta Film Awards. Om jag hade orkat hänga där så hade jag säkert fått se både en och annan kändis gå in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...