24 februari 2024

Tillbaka på Tate Britain och trevlig middag

Nygymmad och nyduschad och solen skiner (då och då). Om några timmar ska jag bege mig in till stan och träffa min kompis Mia på gemensam födelsedagsmiddag. Vi fyller år dagarna efter varandra och brukar träffas runt de datumen. En väldigt mysig tradition😊.

I onsdags besökte jag och Angela en konstutställning på Tate Britain (andra besöket på två veckor😊) med verk av porträttmålaren John Singer Sargent (1856-1925). Sargents verk visades tillsammans med exempel på tidstypiskt mode, inklusive flera originalplagg som avbildas i hans målningar. Jag hade aldrig hört talas om konstnären tidigare så det var verkligen en intressant upptäckt, hans förmåga att måla glansiga tyger, ljus och skuggor var fantastisk! 

Den här målningen tror jag faktiskt jag sett tidigare, så levande!
Målningen ...
... originalklänningen.
Bild från Tate Britains webbplats
Bild från Tate Britains webbplats
Efter utställningen gick vi över bron till Vauxhall för middag på en restaurang som heter Brunswick House. Jag passerar alltid restaurangen när jag åker med bussen in till stan, och varje gång har jag tänkt att dit vill jag gå. Nu, efter att ha passerat den i typ 15 år, blev besöket äntligen av. Bättre sent än aldrig.😉

Brunswick House byggdes till hertigen av Brunswick år 1758 och nu ligger huset inklämt mellan en massa nybyggda själlösa bostadshöghus vid Themsen. Den känns lite som en katt bland hermellinerna ... eller som en hermelin bland katterna, för byggnaden är mycket vackrare och charmigare än de omgivande höghusen😊.

Inredningen var verkligen pampig, kristallkronor i olika storlekar och utföranden (alla till salu) samt levande krukväxter (ett stort plus, avskyr fuskblommor).
Maten var också väldigt god. Menyn består mest av smårätter, men de var rikligt tilltagna så man slapp gå hem hungrig. 

Jag började med gravad forell med sås på macadamianötter, pepparrot och dill. Supergott.
Min andra rätt var råbiff med bland annat rökt benmärg, krispig schalottenlök samt mycket riven parmesanost ovanpå. Mums. Hit vill jag absolut gå igen. 
Steve beställde en kattbädd för ett par veckor sedan eftersom han tyckte så synd om Busen som "måste" ligga i hårda kartonger (han känner uppenbarligen inte katter😉) De första dagarna undvek Busen bädden som pesten, men i onsdags hände det plötsligt. Först låg han i den ena lådan, sedan i den andra, och plötsligt låg han i sin bädd. Han har dock inte upprepat händelsen utan ligger åter i lådorna, så det var var kanske en engångshändelse😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...