29 december 2009

Julen i bilder

Här kommer lite axplock från julen.Brorsan Owe med sin glada dotter:-)Naturligtvis gick vi i julbastu och när alla var klara passade Fridolf på att njuta av eftervärmen, högst upp på "lavan" naturligtvis.
Andra brorsan Magnus och jag åkte till grannstaden Jakobstad för lite shopping. "Lite" är rätt ord, efter typ 10 min hade vi gått igenom alla affärer som är värda något och gick på lunch. Vi rullade när vi gick därifrån, speciellt gorgonzolasåsen satt som en sten i magen...men gott var det:-)
Farsan har blivit pensionär från och med nästa år och det tyckte vi behövde skålas i champagne:-)
Titta sån söt julkrans som morsan hängt på ytterdörren.
Korvgrillning med Beatrice är ett måste varje gång jag är hemma, då sitter vi och uppdaterar oss om vad som hänt sedan vi senast träffades. På sommarn grillar vi på stranden och på vintern i vårt gästrum som har en mycket hög mysfaktor:-)
Jullunchen står beredd på bordet, med skinkan på hedersplatsen.
Vårt hus i vinterskrud. Man kunde verkligen inte klaga på julvädret. På julafton dalade snöflingor, stora som handflator (nå det var väl lite överdrift:-), ned hela dagen.Ljus ska det vara på jul, både levande och elektriska.
Fridolf säger inte heller nej till lite gräddtårta, eller snarare grädde, och det är ju ändå jul:-)
Nuförtiden dricker vi glögg på tyskt vis på julafton, sk "Feuerzangenbowle" (försök säga det 10 gånger snabbt efter varandra om ni kan;-). Man värmer upp rött vin i kastrullen och tillsätter glöggkryddor. Sedan sätter man en sockertopp på en ställning och dränker den med stark rom (minst 50 % alkohol) och tänder på. När sockret har smält ned i kastrullen är det bara att dricka. Mycket gott!
På juldagen kom Owe, Anna och Sara på besök. Sara saknade inte famnar att sitta i och här är det faffa som fått äran:-)
Ett glas eller flera med morsans eget gjorda körsbärslikör hör nuförtiden också till traditionen.

1 kommentar:

  1. HejHej. Jag och familjen var in och tittade på din blogg=)
    Vilka mysiga bilder från julen.
    Hoppas 2010 blir ett bra år!
    Mvh/ Moa H mfl

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...