28 april 2010

Pajbakning

Ikväll bakade jag en enkel bärpaj som blev jättegod, med Blå Bands vaniljsås som pricken över i. Pajen hade dessutom en lite seg konsistent som jag gillar. Istället för de rekommenderade blåbären använde jag björnbär eftersom jag ännu hade en påse i frysen. Här får ni receptet ifall ni känner er lite sugna:-)

Blåbärspaj


Ingredienser
120 g smör
1 st ägg
2,25 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

Tillbehör
vaniljsås

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.
3. Bred ut smeten i formen.
Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.
4. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...