21 april 2010

Vikten av att dubbelkolla

Vår jurist gav mig och Steve världens chock igår kväll när vi gick igenom dokumenten som hon samlat in om vår kommande bostad. På ett av hennes papper stod det nämligen i fet stil att det bara återstår 75 år av bostadens leasehold och vi bör genast kontakta henne om detta så att hon i sin tur kan kontakta husägaren och ordna så att vi kan köpa till fler år. 75 år är mycket lite i "leasehold-världen" och skulle ha inneburit att vi inte skulle fått den sålt om vi inte köpt till fler år. Det här skulle också ha inneburit stora extrakostnader på flera tusen pund.

Vi fattade ingenting för i alla andra papper stod det att det är en "share of freehold" (bostadsrätt) vilket innebär att vi äger huset (eller hälften iallafall) och därför inte behöver köpa fler år eftersom vi isåfall skulle köpa dem av oss själva. Man har i princip 999 år automatiskt. Jag hade också, i samband med att vi gick och såg bostaden, dubbelkollat det här med bostadsförmedlaren.

Vi tänkte att ska motgångarna aldrigt ta slut, när man löst ett problem dyker det genast upp något nytt. Steve var till och med tvungen att gå ut och gå en runda för att lugna ned sig.

I morse ringde Steve till vår jurist och det visade sig att hon hade gjort ett SKRIVFEL!! Ett skrivfel på 900 år!! Om hon hade bemödat sig att korrläsa det hon skrivit så skulle vi ha sovit mycket bättre igår natt. Det känns verkligen osäkert att jurister kan göra sådana fel, om de inte har koll vem kan man då lita på? Nu är iallafall ordningen återställd och hon lovade skicka korrigeringen skriftligen till oss där det står att vi har 997 år kvar, inte 75.

2 kommentarer:

  1. Puh, skönt att det blev uppklarat!

    SvaraRadera
  2. Jo, det var verkligen en lättnad. Jag hann bli ordentligt nervös innan jag hörde av Steve på eftermiddagen. Jag hade hunnit inbilla mig att det var dåliga nyheter och han blivit så nere att han inte orkat höra av sig. No news är ofta bad news:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...