11 oktober 2010

Ny vecka

Så har man tagit sig igenom veckans värsta dag. Jag har varit på dåligt humör hela dagen av någon orsak (läs måndag) och bara väntat på att någon skulle ge mig anledning att fräsa till. Tyvärr så fick jag ingen orsak att läsa lusen av någon stackare. Ryggen började också värka redan från morgonen vilket inte gjorde humöret bättre och mitt på dagen så var jag bara tvungen att gå ut och gå en timme. Jag borde ha gått och gått ända tills jag kom hem.

Efter jobbet så var det kiropraktordags igen, bara två gånger den här veckan. Jag sade åt henne att jag funderar på att gå ned i timmar under de veckor som behandlingen pågår, om företaget tillåter, och hon höll med mig. Att sitta är ju värst och 9 timmar framför datorn ger inte ryggen någon chans att börja läka ordentligt utan den utsätts hela tiden för onaturlig belastning. Musklerna i den övre delen av ryggen har också börjat bli spänd och det beror på att den försöker kompensera med mina problem i ländryggen.

Kiropraktorn sa att det är konstigt att jag inte hade några problem i 20-årsåldern och att det är vanligt bland t.ex. roddare och andra seriösa sportare. Jag tänkte säga åt henne att min enda regelbundna och seriösa träning i den åldern var när jag förde drinkglaset till munnen på någon universitetsfest:-)

När jag kom hem så gjorde jag en god sallad på rocket-sallad, mozzarella, stekta färska dadlar, parma-skinka och lite annat smått och gott. Efter helgens frossande så är det gott med lite lättare några dagar.

Från det ena till det femte, igår kväll dödade Steve sin första spindel för året. Jag har skött om avlivandet hittills men nu tyckte jag att det var hans tur, speciellt som jag har spindelfobi och vill inte vara nära kräken. Han satt i fåtöljen när jag såg en långbent och lurvig sak på gardinen bakom. När jag informerade honom om vem som satt och såg över axeln på honom så blev det fart på karln och några minuter senare var kräket dött. Hoppas det är sista spindeln för i år, jag fattar inte hur de kan klättra 3 våningar, ännu mindre varför?! I och för sig, vi hade ödlor i lägenheten på 22:a våningen när jag bodde i Bangkok.

1 kommentar:

  1. hej. hoppas din rygg börjar bli bättre. Minns med skräck den tiden jag var som värst, oftast pga stress och att jag led av en inre spänning eller oro som jag numera försöker hålla koll på. Pilates är ju jättebra, ger stadga och stöd åt ryggen, gör den dessutom mjukare. Gav dig ett tips tidigare att gå och läsa Antti Heikkiläs hemsida, jag fick en helt annan syn på min ryggvärk efter att ha läst hur han tänker. Han skriver dessutom på svenska, jag har haft kontakt med honom efteråt när det gällt min hunds ryggproblem. Han menar att det är ryggmusklerna som är spända, som i sin tur gör att vi får ryggproblem. Han menar också att alla fyra sädesslagen plus sockret måste bort för att kroppen ska må bra, lättare sagt än gjort. Han har skrivit böcker om LCHF bl.a.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...