26 oktober 2010

Steves jobb del 76

Steves kollegor är inte riktigt kloka, det är värsta backstabbing-mentaliteten där. Nu verkar smekmånaden vara över för Steve och det är fritt fram att prata skit och klaga på hur han jobbar. Rena lögner är också välkomna.

Steve var fly förbannad när han kom hem från jobbet igår. Då hade Steves chef, som han var chef över tidigare, klagat på att de vita linjerna på fotbollsplanen inte vara raka och att de var lite breda på vissa ställen. Steve sa att han gick och kollade fotbollsplanen efteråt och sa att alla linjer var spikraka. Och då hade chefen inte ens satt sin fot på sportplanen sedan de bytte arbetsuppgifter för ca 4 veckor sedan. Han sitter mest på kontoret och "sköter barverksamheten" medan Steve har gjort allt på den stora planen som rymmer 2 fotbollsplaner, 1 rugbyplan och 1 cricket OCH stått bakom baren 2 kvällar i veckan.

Steves chef har minimal kunskap om hur man sköter olika sportplaner men tycker ändå att han kan lägga sig i Steves jobb, som han skött utan ett enda klagomål på sitt förra jobb under 7 år, med en sportplan som var dubbelt så stor som den här.

Men det är inte slut här. När Steve inte genast gör som chefen säger utan har "fräckheten" att vilja avsluta det han håller på med först för att det är viktigt att få det klart, så anklagas han för att vara osammarbetsvillig och inte följa systemet. Steve har aldrig ens hört om något jävla system. Igår hade chefen till och med sagt till Steve att "det verkar inte som om du klarar av ditt jobb" och påstått att Steve fick en "panikattack" när han stod bakom baren. Steve blev helt mållös för de där påståendena var "a first", speciellt när det kommer från en som inte vet något om hur Steves jobb ska skötas och den påstådda panikattacken var när Steve gick på lunch, vilket han informerade chefen om. Det är värsta mobbningen skulle jag säga.

Jag sa till Steve att skriv ned allt som sägs och när så att han har allt svart på vitt sedan om och när han måste ta upp det med chefens chef.

De två kvinnorna i "restaurangen" är sedan ett kapitel i sig, speciellt den ena. Under Steves första vecka på det nya jobbet hade den svärande kollegan varnat honom för dem och sagt att de är extremt opålitliga och att han ska tänka sig för flera gånger innan han berättar något privat till dem. Nu har Steve också fått sin beskärda del av deras giftiga tungor. De hade klagat på att Steve (naturligtvis inte direkt till honom) spillt öl och inte torkat upp det och att Steve hade sagt till den ena, när hon förklarade hur man skulle sätta citron och is i drinkglasen, att hans morsa gör på ett annat sätt och så gör han också. Allt är rena lögner. Steve sa att han har aldrig ens nämnt sin morsa till dem, varför skulle han göra det?! och när han en gång spillde så bad han den ena hämta en mopp och torka upp det eftersom han hade fullt upp med att servera.

Steve sa att han kommer att konfrontera den värsta häxan när han är på jobb igen (han har ledigt idag). Jag hoppas verkligen det för sådana där måste kväsas redan från början. Jag kan tänka mig att hon kommer att skylla ifrån sig tills hon blir röd i sin fula nuna för sådana där bitterfittor är bra på att gnälla och prata skit men aldrig direkt till personen som de stör sig på.

Helt otroligt att personer i 50- och 60-årsålden beter sig på det här sättet!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...