20 mars 2013

Jobb och roliga planer

Long time no hear:-). Jag har haft fullt upp här från morgon till kväll den här veckan så det har varit lika bra att Steve inte har varit här för han skulle i princip bara ha sett ryggen på mig iallafall när jag suttit framför datorn. Dessutom har jag drabbats av förkylning. Den är som vanligt kortlivad och verkar börja ge med sig nu men inget gymbesök ännu.

Ännu i morgon är det fullt program men sen borde det lugna sig lite, iallafall har jag roliga saker att se fram emot tre kvällar i rad nu; torsdag middag med våra kompisar Ivonne och Seth i Kew, fredag middag och tjejsnack här hemma med fina Carola och lördag ska vi åka till en pub i Putney och lyssna på ett band som spelar The Who-låtar tillsammans med Mia och James samt Steves kompis Duncan som är gräsänkling den här helgen:-). Jag gillar att ha saker att se fram emot.

Igår slet jag mig från datorn och gick på kaffe med Jenny och fortsatte med att gå på bio. Vi såg fantasy-filmen Oz The Great and Powerful som utspelar sig före Trollkarlen från Oz. Den var inte dålig alls, ganska lättsmält vilket passade mig.
Maten den här dagarna har bestått av hemgjord pizza, LCHF naturligtvis. Så gott och jag gick hejvild med mögelosten när Steve ändå inte skulle äta. Jag använde det här receptet som kommer från den här bloggen:
LCHF-PIZZA 
1 långpanna

4 ägg
1 dl vatten (eller vispgrädde)
0,75 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl riven västerbottenost

Gör så här: Vispa ihop ägg och vispgrädde i en skål. Blanda övriga ingredienser i en annan skål. Rör ihop allt ordentligt och låt smeten stå och svälla i ca 5 minuter. Kavla ut degen på en plåt, jag använder plastfolie över degen medans jag kavlar. Grädda botten i ca 15 minuter i 200 grader. Höj ugnstemperaturen och lägg på valfri fyllning på pizzan och grädda ca 10 minuter i 250 grader tills osten smält.

Så nu är Steve tillbaka i ett moln av tobaksrök:-). Igår hade han följt med sin morsa när hon åkte till ett räddningscenter för hundar, katter och kaniner. Hon jobbar ideellt där ett par gånger i veckan och idag var det dags för hundpromenad. Det verkar inte finnas brist på folk som vill gå ut med hundar och de gör det uppenbarligen regelbundet, för när alla valt "sin" hund fanns det bara en stor svart av obestämd ras kvar till Steve som gick under namnet Merlin. Steve antog att det var något "fel" med den här hunden och det tog inte lång tid innan han förstod vad det var. Alla de andra hundarna gick hur snällt som helst men den här drog så i kopplet att han spydde 8!! gånger under promenaden (hunden alltså:-). Steve sa att det var inte han som drog och ryckte utan hunden. Man skulle ju kunna tro att hunden efter den tredje uppkastningen skulle förstå sambandet mellan ett halsband som stramar mot halsen och illamående, men inte den här. Man skulle nästan kunna tro att hunden försökte begå självmord genom att hänga sig i kopplet:-)

7 kommentarer:

  1. Åh, en kväll med Who-låtar låter toppen! Vi ska se The Who på O2 Arena i juni! Det ser vi fram emot!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni får se det riktiga paketet:-) Jag visste inte ens att de var still going strong.

    SvaraRadera
  3. Oh ja, de två som ännu lever kör hårt. Vi såg dem i Helsingfors år 2007, men gubben har alltid velat se dem på hemmaplan, och nu ska det bli av. Förresten ska jag, inspirerad av dig, laga pulled pork i morgon.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Nu har vi ätit pulled pork, och jisses, så gott det var! Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  5. Ja är den inte himmelskt god!!! Jag gjorde den igår kväll också till middagen när min kompis var här och hon kunde knappt sluta äta. Den rätten har den inverkan på en:-)

    SvaraRadera
  6. kanske de borde prova på en sele till "Steves" hund Merlin så att han inte behöver spy hela tiden, kan ju skada nacken på det sätt han drar. Det går nog att träna bort, även om vi också kämpar dagligen med Stella, men hon ligger i hård träning...

    SvaraRadera
  7. Ja, de borde nog göra något. Merlin är iallafall tjingad av en ny matte/husse så där får de något att göra:-) Synd att man inte kan släppa honom löst ännu så han kunde få springa av sig ordentligt, han har uppenbarligen alldeles för mycket energi som inte får utlopp för genom långsamma promenader med pensionärer:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...