27 mars 2013

Ditt och datt

Nu är påsken här får man väl säga. Vi brukar inte fira den på något speciellt sätt här i England men jag köpte iallafall gula ljus och gula tulpaner idag så att högtiden inte går helt obemärkt förbi. Ska iallafall bli skönt med några lugnare dagar med jobbet.

Idag åt jag min kyckling- och baconsallad för tredje dagen i rad, det är ju bara så gott med matiga sallader.
Den här veckan har jag också bestämt mig för att utesluta mjölkprodukter helt för att minska kolhydratintaget ytterligare. Det känns som om jag skulle behöva detoxa lite efter förra helgens utsvävningar. Det finns ju trots allt möjlksocker i grädde, creme fraiche osv., så nu sätter jag bara en sked organisk kokosfett i mitt starka morgonkaffe.
Steve kan vara ganska komisk ibland, när han inte försöker. Igår var han tvungen att stiga upp redan kl. 6.30 på morgonen då han skulle träffa en doktor som kanske skulle operera hans fot samma dag. Han har haft en svullen "klump" i hålfoten i ett antal år som orsakar värk och besvär med jämna mellarum. För cirka en månad sedan fick han en kortisonspruta i den och den har blivit lite bättre, svullnaden har sjunkit liiite. Han hade nu googlat och läst en massa skräckhistorier om när operationen har gått fel och börjat tveka. Jag sade åt honom att han måste iallafall tala med läkaren och höra vad han tyckte (de beslutade att inte ta risken just nu och skjuta upp operationen och fortsätta med sprutorna).

Anyway, till saken hör att jag varit förkyld hela förra veckan men den håller på att ge med sig, bara lite täppt näsa då och då. Jag vaknade på tisdag morgon av att Steve höll på att leta efter sina kläder. Jag frågade om klockan är 6.30 redan eftersom jag inte hört alarmet. Han sade att han inte har kunnat sova ordentligt på hela natten för att jag snarkat så, och avslutade med "I am not happy about it". Jag har aldrig hört Steve använda det lite småfina uttrycket tidigare och började nästan gapskratta. Jag frågade varför han inte knuffat till mig lite lätt, det gör ju jag till Steve varje natt. Han sade att han säkert knuffat 20 gånger (i verkligheten säkert inte mer än 5 gånger, han överdriver alltid:-) men att jag började snarka igen nästan genast. Jag hade inte märkt någonting och hade sovit bättre än på länge. Det är payback time:-).

Och som avslutning. Igår kväll när jag låg och slappade på soffan i myskläderna fick jag ett sms av Jenny som frågade om jag hade lust att träffas på ett par drinkar. Hon skulle ha gått på dejt men den avbokades men hon var fortfarande sugen på ett par öl:-). Det var inte svårt att välja mellan att titta på skräp-TV eller träffa en kompis och en timme senare satt vi på mysiga baren/puben Powder Keg som ligger typ mittemellan där vi bor och satt och pratade om ditt och datt i ett par timmar.

2 kommentarer:

  1. Kanske en reflexolog kunde kolla in Steves klump under foten och komma fram till vilket organ som eventuellt är inblandat och "säger till" på detta viset, i form av en klump...

    SvaraRadera
  2. Jo, jag ska föreslå det, alla sätt är bra som skulle få bort den.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...