29 mars 2013

Shopping och choklad

Trevlig långfredag på er alla! När morsan var liten fick de inte gå ut på hela dagen utan skulle sitta inne och begrunda Jesus som led på korset för våra synder. Det är kanske därför dagen kallas långfredag, dagen kändes sååååå lång. Här i London är allt öppet som normalt så inga djupa tankar här inte.

Ikväll ska jag göra en trerätters "påskmiddag". Jag gick och köpte alla ingredienser igår till Sainsburys men när jag kom fram insåg jag att glömt shoppinglistan. Suck. Inte mycket att göra utan det var bara att gnugga geniknölarna och sätta igång. Jag hade skrivit ner 10 saker och lyckades faktiskt komma ihåg alla, där kan man tala om bra minne (förutom att jag glömde listan då;-).

Idag besökte Steve och jag det massiva shoppingcentret Westfield i Stratford, östra London. Det är det största urbana shoppingcentret i Europa och har varit öppet i ett par år men vi har aldrig varit dit tidigare eftesom vi trott att det skulle ta för lång tid att ta sig dit. Det visade sig vara jätteenkelt och 40 min senare var vi framme.

Vi hade trott att det kanske skulle vara ganska lugnt där idag då det är påsk och allt och folk vanligtvis passar på att åka någonstans. Där hade vi fel:-). Som tur var hade vi inget särskilt som vi skulle köpa utan strosade bara fram och tillbaka, upp och ner mellan våningarna i lugn takt. Steve passade också på att äta en vietnamesisk nudelsoppa som han sade var jättegod.
Man har utsikt mot den olympiska arenan från soppingcentret
Det finns massor av bra restauranger och cafeer på shoppingcentret men ändå var det längst kö till McDonalds. Man undrar ju hur det står till med människors smaklökar?! Jag tyckte inte ens om McDonalds när jag åt socker och nu skulle jag aldrig sätta tänderna i deras gummilika hamburgare.
Jag äter inga chokladägg i år heller men det jag gjorde i morse var Snickers på mörkchoklad. Godiset hade stelnat i kylen medan vi var ute och nu har vi just huggit in på ett par bitar. My lord så goda det var och Steve älskade dem, han som annars är mer för mjölkchoklad. Det som är extra bra med dem är att chokladen ska vara är minst 70 % kakao vilket innebär att man är nöjd efter ett par bitar, åtminstone jag. Ni hittar det jätteenkla receptet här nedanför (receptet kommer från den här fantastiska bloggen).

Snickers
200 g mörk choklad 70%
1 dl ekologiskt osötat jordnötssmör (kolla innehållsförteckningen!)
1 dl salta jordnötter

Smält 100 g av chokladen över vattenbad. Häll upp hälften av chokladen på bakplåtspapper och smeta ut till en ruta och låt svalna. Värm jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna (svag värme!)  Bred sedan jordnötsröran ovanpå. Smält resten av chokladen och toppa. Låt kallna i kylskåp och skär sedan i rutor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...