17 mars 2013

Helg i Sussex

Har varit hemma några timmar och nu är väskan uppackad och alla kläder är tvättade. Steves föräldrar röker och det fastnar gärna i kläderna. Vädret har visat sig från sin värsta sida nästan hela helgen men vi lyckades ta oss ut de gånger det var uppehåll.

Vi kom iväg ganska sent på fredag eftermiddag eftersom Steve hade så många paket att posta men vi hann iallafall ut på ett par drinkar till den lokala och över 200 år gamla puben The Fox tillsammans med Steves farsa. Steves mamma stannade hemma med hunden.
Steves föräldrar skaffade en ny hund för ett halvt år sedan efter att den tidigare fick cancer och måste avlivas. De har alltid haft schäfer så det blev det den här gången också. De skaffade hunden från ett sk. hundhärbärge dit man skickar omhändertagna djur från problemhem och fick nog lite mer jobb än de planerat. Hunden hade troligen aldrig haft någon kontakt med andra hundar och fått lära sig leka och första gången de tog hunden på en promenad i naturen gjorde de misstaget att släppa loss hunden, som de brukade göra med sin tidigare hund. Den promenaden fick ett snabbt slut när den attackerade varje hund den såg. Den försökte säkert leka men förstod inte att den inte får vara så hårdhänt. En lite hund satte den sig helt sonika på och Steves morsa fick ta i med alla sina krafter för att få bort den. Den lilla hunden hade skrikit som en gris, säkert trott att den skulle kvävas till döds. Lite komiskt i all tragik:-) De har nu tagit den till hundskola i ca 6 månader och det har blivit mycket bättre, nu har hon börjat lära sig hur man leker med andra hundar utan att sätta skräck i dem. Det som är bra är att den inte är aggressiv mot människor...förutom brevbäraren.

De hade med sig hunden när de hämtade oss till tåget och först skällde hon i några minuter men tystnade sedan och sedan var det inga problem, hon visste knappt hur hon skulle bete sig för att visa sin uppskattning och ibland blev hon lite för upphetsad. Hon lyssnar iallafall på Steves föräldrars kommandon och lugnar sig genast när de säger till. Schäfrar är stora djur så försök ha en sådan i famnen:-D Hon älskade när man kliade henne på magen och nafsade lätt om man fick för sig att sluta:-) Hon kommer säkert att bli en mönsterhund när skolningen är klar. Har man haft en dålig uppväxt så tar det en stund att lära sig lita på andra individer.

Igår fyllde Steve 40 och det firade vi på en liten och mycket mysig restaurang i mycket vackra och pioreska forntidsstaden Arundel (som natt och dag mellan Bognor Regis och Arundel). Det fanns inte en enda rät vinkel i restaurangen. Steves föräldrar går aldrig ut på sådana här typer av restauranger så Steve och jag gjorde en snabb sökning och hittade den här och lyckades få det sista bordet.
Finns det lever på förrättsmenyn så är det mitt självklara val. Den här gången var det stekt kycklinglever och lök i vitvins- och gräddsås. Har aldrig fått den i det här formatet på restaurang tidigare och så otroligt gott.
Huvudrätt blev stekt kycklingbröst i grädd- och vitvinssås (månne samma bas som till förrätten?!:-) med grillade grönsaker. Mums
Efterrätten visade sig bli en av de bästa efterrätterna jag någonsin ätit, chokladtryfflar. Jag trodde de skulle vara mjuka rätt igenom, som nougat, men de här hade "skal" av mörkchoklad och när man knäckte skalet rann mörkchoklad ut. Tycker man om choklad så var det här så nära chokladhimlen man kunde komma. Jag drägglar till och med när jag skriver.
Efter middagen tänkte vi ta ytterligare några drinkar på en pub som ligger alldeles vid floden som går genom Arundel men den var stängd av någon orsak (typiskt Steves och min tur) så det fick bli ett par i en ganska atmosfärlös pub nära där de bor istället.

Idag gjorde vi inte mycket, var bara en snabbis till Bognor Regis med Steves farsa för att shoppa ingredienser till lunchen. BG har en vacker strand (stenar men ändå fin) men det är det enda vackra med staden. Det är som om den somnat in för 50 år sedan och bara förfallit. Huvudgatan består av nedlagda affärer, second hand-butiker och andra billighetsaffärer samt telefonbutiker. Det finns absolut ingenting att shoppa där.

Så, imorgon är det jobbdags igen, kan inte säga att jag ser fram emot det:-)

2 kommentarer:

  1. Ja jag var ju i Bognor Regis i höstas och visst är det nedgånget. Det känns nästan som en övergiven spökstad, trist, för jag tror det var en gammal fin semesterstad förr i tiden!

    Arundel är ju jättemysigt och byarna runt omkring, vi åt afternoon tea på ett himla gulligt ställe. Verkligen skillnad om man jämför med Bognor :)

    SvaraRadera
  2. Jo, Bognor är lite "staden som Gud glömde":-). Steves farsa berättade att Bognor äntligen har fått en massa pengar för att ge hela centrum en ansiktslyftning som förhoppningsvis attraherar andra affärer än Poundland och second hand

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...