3 mars 2013

Utekväll i östra London

Har haft en slapp dag idag, eller jag har jobbat nästan hela dagen men tänkte att jag kan lika bra passa på att få undan lite när Steve ändå besökte en kompis för att hjälpa honom att renovera deras hus.

Igår beslutade vi impulsivt att åka till Farringdon för en god och billig middag på Little Bay och låta oss underhållas av en operasångerska som går mellan borden och skämtar med männen och flirtar med kvinnorna:-). Han sjunger verkligen jättebra.
Jag valde gravad lax som förrätt med pepparrotssås och inlagda rödbetor. Det var fantastiskt gott. Oftast tycker jag att den gravade laxen är för lite saltad i det här landet men den här var god.
Av någon orsak så glömde jag bort att fota huvudrätten, kycklingbröst fyllt med malet lammkött. Blev väl så betagen av operasångaren:-)

Jag tog sockerfri Irish Coffee till efterrätt och titta där, ett skrivfel i menyn, "senkaffe".
Efter middagen vandrade vi iväg till Islington och puben Wenlock Arms som inte skulle vinnan något inredningspris, men det är just det som är den här pubens charm. På vägen såg vi den här "vaktkatten" som satt och höll koll på förbipasserande.
När vi kom fram till puben var den proppfull av besökare i alla åldrar. Så ska en äkta pub vara. De spelade också live musik som var riktigt bra och folk stod och dansade till. Den här puben verkar vara speciellt poppis bland 20+-åringar som gillar femtiotalsmusik för man såg många i 50-talskläder och frisyr. Uppfriskande med sådana som vågar vara lite annorlunda.
Det är inte lätt att ta foto av sig själv utan att hela ansiktet täcks av kameran.
Kvällens äldsta kund måste vara Ellen som firade sin 89-årsdag omgiven av en massa äldre "killar":-) Hur charmigt är inte det!?
Vi fick emellertid reda på att de skulle stänga puben på söndagen för renovering. Jag frågade en av de anställda när de skulle öppna igen men hon visste inte när...och om de över huvud taget skulle öppna igen. Området runt puben är fullt av nybyggen och jag kan tänka mig att puben har varitr som en skamfläck i ögat på de som byggt husen runt om kring och de har bara väntat på att pubens hyreskontrakt skulle gå ut. Jag tycker inte att nytt alltid är bäst:-(.

3 kommentarer:

  1. Åh nej, så himla synd om de skulle stänga igen eller bli uppköpa och omgjord till något annat. Allt fler gamla pubar blir ju uppköpta i London och omgjorda till trendiga gastropubar. Jag tycker alltid synd om de gamla stammisarna som har hängt där i år och dar, när priserna går upp och de kanske inte känner sig lika hemma längre. Trist :/

    SvaraRadera
  2. puben behövde förvisso sig en föryngring, om det är samma pub vi besökte då i höstas, med hålet i golvet osv...men den var mysig!

    SvaraRadera
  3. Ja det är jättesynd, inte kommer 70-åringar att börja besöka gastropubar, det räcker inte deras pension till. Pubar är ju lite av en social klubb för den äldre generationen också men nu tvingas de sitta hemma, precis som många åldringar i Norden som inte har en pubkultur, speciellt inte ute på landet där man måste ha bil om man ska ta sig någonstans.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...