15 april 2013

Laxfritata

Mums, nu har jag och föräldrarna festat på laxfritata. Så otroligt gott och hälsosamt. Jag hittade receptet på den här bloggen. Vi åt den med sallad och coleslaw från igår.

 Laxfrittata 
4 portioner

8 ekologiska ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 litet broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
200 gram kallrökt lax (varmrökt går också bra!)
1,5 dl riven ost
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Skär i portionsbitar vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...