Mums, nu har jag och föräldrarna festat på laxfritata. Så otroligt gott och hälsosamt. Jag hittade receptet på den här bloggen. Vi åt den med sallad och coleslaw från igår.
Laxfrittata
4 portioner
8 ekologiska ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 litet broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
200 gram kallrökt lax (varmrökt går också bra!)
1,5 dl riven ost
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Skär i portionsbitar vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar